De drie dames, links Nicoline, rechts Isabella en in het midden Helen-Rose, op het terrein waar straks de kraampjes staan: het park rond het gebouw Haagsteeg 4 te Wageningen.
De drie dames, links Nicoline, rechts Isabella en in het midden Helen-Rose, op het terrein waar straks de kraampjes staan: het park rond het gebouw Haagsteeg 4 te Wageningen. (Foto: )

Happiness4all: Geluk voor iedereen

De Geluksdag in een nieuw jasje

Wout Schotsman

BENNEKOM - Interviewen is zeker geen vervelend vak. Je maakt nog eens wat mee en je hoort nog eens wat. Deze keer is het bijzonder leuk. Toegegeven, het helpt dat het prachtig lenteweer is en de thee smaakt uitstekend, maar het is meer dan dat. Het zijn de drie dames die het uitstralen: vandaag gaan we je gelukkig maken! Sterker nog: hun niet bescheiden ambitie is meer geluk in de wereld te brengen, de wereld wéér een beetje mooier te maken!

De drie dames vormen samen het nieuwe bestuur van de Stichting Happiness4all. Die stichting bestaat al een aantal jaren en werd bekend door het jaarlijks organiseren van de Geluksdag. In 2017 werd die traditie doorbroken. Geen Geluksdag in Wageningen. Gelukkig! Er meldden zich nieuwe organisatoren aan die een nieuw bestuur vormden: de Wageningse dames Isabella Mac Donald en Helen-Rose Joon en de Bennekomse Nicoline Roozen.

Een nieuw bestuur betekent natuurlijk ook een nieuw jasje voor de Geluksdag, ofwel een nieuwe naam: Het Happiness Festival! Dat leidt uiteraard tot een speelse discussie: kun je beter happy zijn dan gelukkig? Isabella en Nicoline vertellen enthousiast waar je happy van wordt. Van massage, mindfullness, qigong, healing, energetisch werken, zingen, verhalen vertellen, muziek, klanksessies en natuurlijk van het kopen van allerlei artikelen die te maken hebben met geluk en gezondheid. En er zijn lekkere happy hapjes natuurlijk!

Helen-Rose, met haar stralende lach, bruist ook van enthousiasme. Zij vertelt uitgebreid over wat, waar en wanneer en over hoe geweldig blij de dames zijn met de nieuwe locatie: het gebouw Haagsteeg 4, vlakbij De Plataan. en het terrein eromheen. De dames hebben wel een minpuntje. Het terrein is redelijk goed toegankelijk voor minder validen, maar het gebouw is dat veel minder. Jammer.

Op het terrein kraampjes en demonstraties, in het gebouw diverse workshops van steeds drie kwartier. Er is ook aan de kinderen gedacht: een reeks van activiteiten als knutselen en muziek maken in de drumcircle. Voor maar één euro is er kinderoppas zodat de ouders rustig hun rondje over het Festival kunnen doen.

Dan branden Isabella en Nicoline weer los: "Wij vinden het leuk om geluk te delen. Daar wordt het meer van. Het gaat vooral om innerlijk geluk, niet om geluk van buiten zoals geld en rijkdom, maar om immaterieel geluk. Het geluk van genieten van kleine dingen, zoals een eenzame bloem in het asfalt...waar je blij van wordt. "

Het Happiness Festival 2018 vindt plaats op 3 juni, van 11.00 tot 16.30 uur, in en om het gebouw Haagsteeg 4 te Wageningen.

Meer berichten