Onder grote belangstelling opende prof.dr.ir. Louise O. Fresco de tentoonstelling.(foto: Carleen van den Anker)
Onder grote belangstelling opende prof.dr.ir. Louise O. Fresco de tentoonstelling.(foto: Carleen van den Anker) (Foto: )

100 jaar WUR: Gemaakt voor stad en wereld

WAGENINGEN - Zondag startte in museum De Casteelse Poort een tentoonstelling over opmerkelijke zaken in de honderdjarige geschiedenis van Wageningen University & Research. Het museum levert met de expositie Gemaakt voor stad en wereld een feestelijke bijdrage aan het 100-jarig jubileum van de Wageningse universiteit. Want Wageningen en de WUR zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder grote belangstelling opende de voorzitter van de Raad van de Bestuur van Wageningen Universiteit & Research prof.dr.ir. Louise O. Fresco de tentoonstelling. De Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging zorgde voor een muzikale bijdrage met de uitvoering van Ode to Diversity, gecomponeerd door Spinozaprijswinnaar Marten Scheffer.

In haar speech benadrukte Louise Fresco de nauwe band tussen de universiteit en Wageningen, vanaf 1918 tot heden. 'Wageningen' is wereldwijd synoniem voor het universitaire onderwijs dat hier wordt verzorgd.  De expositie laat niet alleen de invloed van belangrijke wetenschappers op veel terreinen zien, maar ook hun ontdekkingen en hobby's. Een bonte verzameling opmerkelijke ontwikkelingen: van WSKOV (Van Uven) tot plantsoenontwerpen (Bijhouwer), van tropische bosbouw (Sewandono) tot bodemkartering (Edelman), van appelsap (Sprenger) tot entomologie (De Wilde), van emancipatievraagstukken (Weeda) tot kantelpunten (Scheffer). En nog veel meer.

Bijzondere blikvanger in de tentoonstelling is de kop van Sunny Boy, een beroemde fokstier in de geschiedenis van de veeteelt. De tentoonstelling toont tevens historische beelden van het 50-jarig bestaan van de Rijkslandbouwschool in 1928.

Gemaakt voor stad en wereld is te zien t/m 27 oktober 2018. Voor meer informatie: www.casteelsepoort.nl.

Meer berichten