Foto:

Wageningse Muur afgelast

WAGENINGEN - De Wageningse Muur gaat dit jaar niet door. De organisatoren van het wielerfeest rond de Veerweg en de Westbergweg hebben vorige week besloten dat het niet duidelijk is of het parcours komende zaterdag veilig genoeg is.

Jan van Vliet, voorzitter van de Stichting Wageningse Wielermuur spreekt van een grote teleurstelling. "Wat door veel van onze deelnemers de mooiste koers van het jaar genoemd wordt, kan buiten onze schuld niet doorgaan. Begin dit jaar is de gemeente gestart met werkzaamheden aan de Veerweg en de Westbergweg. We hebben regelmatig overleg gehad en ons is steeds verzekerd dat de wegen voorafgaand aan de Wageningse Muur gereed zouden zijn. Vlak voor Pinksteren kregen we echter te horen dat dit wellicht toch niet ging lukken. We hebben koortsachtig overleg gehad met de gemeente en de uitvoerders, maar zij konden niet garanderen dat het parcours op 2 juni veilig zou zijn. Om onze deelnemers de kans te geven zich nog in te schrijven voor een andere wedstrijd, hebben we vorige week besloten om de Muur niet door te laten gaan."

Het probleem ligt op de Veerweg en de Westbergweg. Op de Veerweg ligt tijdelijk asfalt, putten en wegranden liggen daar een paar centimeter boven. "Veel te gevaarlijk om daar een peloton van 120 renners overheen te sturen", weet Van Vliet. Op de Westbergweg is inmiddels tijdelijk asfalt aangelegd. "Dat blijkt nu toch snel te kunnen", zeg Van Vliet. "Het zou wel heel zuur zijn als blijkt dat komende week de Veerweg ook gereed zou zijn."

Van Vliet spreekt van een blamage van de kant van de gemeente. "We hebben al die jaren goed samengewerkt, maar dit is een grote teleurstelling. Voor de deelnemers, maar ook voor de vele toeschouwers . Wij richten onze energie nu op de toekomst en hopen iedereen volgend jaar op een dan vernieuwd parcours welkom te heten."

Wethouder Peter de Haan laat weten het jammer te vinden dat de Wageningse Muur niet door kan gaan. "We begrijpen dat het een teleurstelling is voor de ingeschreven deelnemers, de organisatie én voor Wageningen. De veiligheid van de deelnemers is alleen belangrijker. Volgend jaar maken we er weer een mooie ronde van."

Meer berichten