Foto:

Iraanse kunstenaars

WAGENINGEN - Theater Junushoff huisvest van 6 tot en met 8 juli een gratis toegankelijke expositie van internationaal bekende Iraanse kunstenaars. Deze mensen uit Nederland en andere Europese landen, die ooit als vluchteling uit Iran kwamen, zijn door de dames van de Kunstcommissie van het International City of Cultures Festival opgespoord. Diverse kunstwerken van kunstenaars als Atousa Bandeh, Baharak Dehghan, Behrouz Naghipour, Homeira Rastegar, Farnaz Sedaghatbin en Masoud Gharibi worden getoond. Allen met een heel eigen karakter geïnspireerd door de Iraanse cultuur.

Vrijdag 6 juli om 16.00 uur is de opening van de Iraanse kunstexpositie. Speciaal voor de opening komt de Iraanse danseres Sarah Tabrizi en geeft een theater performance genaamd 'Human Library'.Er zijn schilderijen, monoprints, kleine sculpturen, collage, foto's en video's te zien. Een aantal zijn te koop.

Op zaterdag 7 juli voegt zich Maryam Entezami - een internationaal zeer gevraagde Iraanse kostuum ontwerpster en verzamelaar bij de expositie. Zij maakt prachtige tassen die zij ter plaatse te koop aanbiedt. Alle kunstenaars geven een deel van hun opbrengsten aan de beide goede doelen van het Iran Festival. Zij zijn zeer enthousiast over het Droomreisje voor kinderen van minder draagkrachtige ouders en de financiële bijdrage om in een gehandicapten huis in Iran een bedrijf te starten. Op vrijdag 6 juli volgt na de opening van het internationale buffet - gesponsord door Food of Cultures - en prachtige avond History and Poetry.

Zaterdag 7 juli staat in het teken van de grote sterartiesten uit Iran. Vanaf 12.00 uur is de Kunstexpositie geopend. Daarna volgt het internationale buffet en vanaf 20.00 uur in de Grote Zaal leidt de winnaar van het Caberet Festival 2018, Farbod Moghaddam de avond in, gevolgd door een selectie van authentieke Iraanse muziek en dans van hoog niveau. Zondag 8 juli is de Kunstexpositie beschikbaar vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur. In de namiddag vanaf 12.00 uur is er de 'Democratische Tafel' met lekker eten, afgewisseld door muziek en voordrachten over diverse Iraanse onderwerpen van vroeger en nu.

Zie www.cityofcultures.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden