Leida van den Berg en Wieke Flipsen knipten symbolisch een groen lint door. (foto: Johan Mulder)
Leida van den Berg en Wieke Flipsen knipten symbolisch een groen lint door. (foto: Johan Mulder) (Foto: )

Beuningstraat is groen en gezellig geworden

Door Kees Stap

WAGENINGEN - De Beuningstraat heeft sinds vorige week een mooie groene uitstraling. De grote muur van de HEMA is verfraaid met gezellige muurschilderingen en zijn aangekleed met groene planten.

"Nu ik hier zo sta, word ik er erg blij van", reageert Leida van den Berg. Zij is een van de initiatiefnemers van het project. Het doel was om de Beuningstraat, een van de drukste entreestraten van het centrum, een gezelligere uitstraling te geven. Haar oproep vond gehoor. Een grote groep groendeskundigen, ontwerpers, kunstenaars, ondernemers en omwonenden meldde zich aan om mee te denken en mee te doen. "Ik doe eigenlijk iedereen te kort door hen niet te noemen, maar ik wil er toch een paar namen speciaal uitlichten", zegt Van den Berg. "Wieke Flipsen werd voorzitter van de projectgroep, Marianne Schokkenbroek zorgde voor de muurschilderingen, Klaas Metselaar en Ivo Janssen deelden hun groene expertise en adviseerden over de beplanting. Tom Kool heeft de afspraken met leveranciers geregeld."

Kool was tot december binnenstadsmanager, maar bood aan om ook daarna bij het project betrokken te blijven. Hij hield in de gaten of het allemaal technisch en financieel haalbaar was. Ook regelde hij de contacten met gemeente en leveranciers. "Dit past goed in het project Wageningse Straatjes, waarmee we de hele binnenstad willen verfraaien. Onlangs zijn de Bergstraat en Bevrijdingsstraat in dat kader voorzien van bloembakken en speciale vlaggen."

Meer berichten