V.l.n.r.: Bries Heijnen (voorzitter BC), Anne Janssen, Petra van Amersfoort, Sonja van Dam (secretaris BC) en Salihe Seyman. (foto: Jan Elsenaar)
V.l.n.r.: Bries Heijnen (voorzitter BC), Anne Janssen, Petra van Amersfoort, Sonja van Dam (secretaris BC) en Salihe Seyman. (foto: Jan Elsenaar) (Foto: )

Nieuwe wethouder maakt kennis met Julianastraat

Door Sonja van Dam

WAGENINGEN - Dinsdag 4 juni kwam de nieuw aangestelde wethouder, Anne Janssen (PvdA), naar de Julianastraat om kennis te maken met de straat en de bewoners. Ze bezocht eerst twee woningen; één in oude staat en één die prachtig is opgeknapt door de Woningstichting. De Woningstichting die nu aan het onderzoeken is wat er met de 103-jarige huisjes moet gebeuren. Want dát er iets moet gebeuren, is wel duidelijk. De woningen zijn slecht onderhouden (het laatste groot onderhoud vond plaats in 1972) en de bewoners hebben onder andere veel last van tocht, vocht en schimmel. De wethouder kwam samen met oud raadslid Petra van Amersfoort en beleidsmedewerker Salihe Seyman, ook op bezoek bij een afvaardiging van de Bewonerscommissie (BC). Het werd een goed gesprek, waarin de wethouder werd bijgepraat over de zaken, die in de straat spelen. Uit een enquête, die de BC heeft uitgevoerd, blijkt dat de meeste bewoners heel graag in hun eigen - maar dan wel opgeknapte - huis zouden willen blijven wonen. Men is erg gehecht aan de straat en de sociale samenhang van de buurt. Bovendien is de Julianastraat een tuindorp; het oudste stukje Volkshuisvesting in Wageningen. De wethouder toonde veel interesse en vroeg wat de gemeente in dit lastige proces zou kunnen betekenen en zij heeft zich bereid verklaard om eventueel ook aan tafel te komen met de Woningstichting en de Bewonerscommissie.

Meer berichten