De spelersgroep van WAVV werd bij terugkeer op het sportpark Van Ketwich Verschuur uitbundig begroet en toegezongen.(foto: gertbudding.nl
De spelersgroep van WAVV werd bij terugkeer op het sportpark Van Ketwich Verschuur uitbundig begroet en toegezongen.(foto: gertbudding.nl (Foto: )

WAVV terug in eerste klasse

Door Gert Budding


WAGENINGEN – Toen WAVV in de tweede helft van de verlenging tegen Bemmel op voorsprong kwam, stond Arie 'Bobbie' Zweserijn thuis in de keuken spaghetti te maken. ''Vanuit de woonkamer werd luidkeels geroepen, "Het is 2-1." Ik schrok enorm en dacht daar gaan we weer. Enkele seconden later, toen ik van teleurstelling van de spaghetti macaroni had gemaakt, klonk het, "Maar WAVV staat voor. Toen heb ik een potje staan te brullen", zegt de 74-jarige vastgeroeste WAVV-er.
"En juist voor deze mensen van WAVV doe je het ook", vertelt trainer Ronald Lieftink en roemde de inzet van de vrijwilliger die 65 jaar lid is van WAVV dat promoveert naar de zondag eerste klasse. Drie uitwedstrijden tegen SDC (2-3), MVV (1-2) en zondag tegen Bemmel (1-2) gingen daaraan vooraf. Twee volgeladen bussen, waarvan één dubbeldekker, met 150 WAVV-aanhangers vergezelden de spelersgroep. De Wageningers moesten voor de nacompetitie dus drie uitwedstrijden spelen, merkwaardig programma van de KNVB. Dit fikse kostenplaatje werd aan het begin van het seizoen niet begroot. Feit is dat de Wageningers sinds dertien jaar weer in de eerste klasse spelen en dat ook werd gevierd op het sportpark Van Ketwich Verschuur waar de spelers uitbundig werden begroet en toegezongen.
In zijn eerste jaar bij WAVV heeft trainer Ronald Lieftink een huzarenstukje verricht en maakt zich op voor het naderende seizoen. Lieftink heeft ervaring met topamateurs en trainde hoofdklasser Bennekom. WAVV kwam zondag in Bemmel op 0-1 voorsprong door Mike Jansen, nadat Bemmel 1-1 had gemaakt, vlak voor het einde in de reguliere speeltijd, werd er verlengd. Opnieuw vestigde David Magee de aandacht met een gave treffer: 1-2.

Doelman Dennis van Meerten kwam een minuut voor het einde in beeld en tikte een bal uit de bovenhoek.
Lieftink heeft een bewogen seizoen achter de rug. "De promotie naar de eerste klasse is goed voor de vereniging, er wordt geschiedenis geschreven. Succesboeken doe je niet alleen maar met een team. Halverwege het seizoen hebben een aantal spelers om verschillende redenen de voetbaltas ingeleverd, wij zijn verder gegaan en ik ben duidelijk geweest naar de spelersgroep. Volgend seizoen gok ik op een plaats boven de middenmoot. Daar heb ik de groep voor. Ik leg de lat niet hoog, je moet het team overtuigen om resultaat te halen", zegt Lieftink.

Meer berichten