Puzzelen tijdens De nachtvlindernacht in 2017. (Foto: Frank Franssen)
Puzzelen tijdens De nachtvlindernacht in 2017. (Foto: Frank Franssen) (Foto: )

Nachtvlindernacht in Belmonte Arboretum

WAGENINGEN - Op 22 juni, de langste dag van het jaar, kun je na je gewone dag- en avondbezigheden - of aansluitend aan een bezoek aan de tentoonstelling Beelden op de Berg - ook nog naar nachtvlinders kijken. Vanaf 22.30 uur is er in Belmonte Arboretum namelijk een nachtvlinderactiviteit in het kader van de veertiende Nationale Nachtvlindernacht.

Juni is een leuke maand om naar nachtvlinders te kijken: er zijn heel veel soorten te verwachten, waaronder spectaculaire pijlstaarten zoals groot en klein avondrood en pauwoogpijlstaart. Ook spinneruilen met vervaarlijk klinkende namen als grote beer en gele tijger, en tandvlinders waaronder snuitvlinder en wapendrager, kunnen worden aangetroffen.

Nachtvlinders kunnen worden gelokt met een wit laken met daarachter een lamp. Zodra het donker wordt, komen er nachtvlinders op het doek af. Ook een stroopmengsel dat op de bomen wordt gesmeerd, is voor hen aantrekkelijk. Weet je nog niets van nachtvlinders, dan is dat geen probleem. Er zijn specialisten aanwezig die meer over nachtvlinders kunnen vertellen en helpen om uit te zoeken welke soorten er rondvliegen.

Kijk voor een overzicht van alle excursiepunten op www.nachtvlindernacht.nl. Bij regen gaat de activiteit niet door.

Meer berichten