vlnr Arian van Diermen, Maria van Diepen en Erica Hoebe.
vlnr Arian van Diermen, Maria van Diepen en Erica Hoebe. (Foto: )

Droomreisje voor Wageningse kinderen

WAGENINGEN - De Wageningse Stichting City of Cultures heeft grootse plannen. De Stichting wil van 5 tot 8 juli Wageningen een mooi programma voorschotelen, waarbij de Wageningers kennis maken met de vele onbekende aspecten van Iran. Iraanse kunst, poëzie, muziek, dans, film, historie en cabaret worden getoond in Theater Junushoff en Movie W.

Internationale artiesten uit? Iran, de Wageningse stadsdichter en de twee ex-stadsdichters werken mee op vrijdagavond aan de literaire avond gericht op Iran. De kunstexpositie met Iraanse kunstenaars is opgezet door Wageningse kunstenaars. Het totaal biedt een kans om kennis te nemen van de rijke geschiedenis en cultuur van het oude Perzië. Het mooiste onderdeel van het festival is dat de opbrengst gaat naar twee geweldige? goede doelen (een goed doen in Wageningen en een goed doel in Iran).
Het Wageningse goede doel is de organisatie van een mooi dagje-uit voor kinderen en hun ouders, die niet de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan. Het Iraanse doel is een tehuis voor gehandicapten te ondersteunen, zodat zij zelfstandig kunnen functioneren. Het Droomreisje wordt mede georganiseerd door een commissie die bestaat uit ds. Erica Hoebe, Maria van Schaijik en Arian van Diermen.
Meerdere Wageningse Kerken, Caritas en Rotary Bergpoort hebben al bijdragen toegezegd, zodat nu al een dagtocht voor kinderen gepland kan worden. Diverse sociale organisaties uit Wageningen hebben hun hulp aangeboden om dit alles in goede banen te leiden. Hartverwarmend is dat meerdere anderen hun hulp hebben toegezegd. Zo rijdt Gabriel Enkelaar als chauffeur van een grote touringcar de kinderen naar hun bestemming. De Stichting is zeer verheugd dat op deze wijze de gehele Wageningse bevolking kan genieten van een mooi cultureel programma en tegelijkertijd Wageningse kinderen een mooie droomreis kunnen maken. Bij een goed eindresultaat van het festival hopen we nog meer kinderen en gezinnen te verblijden.

Als vele bezoekers het festival ondersteunen en komen genieten van de mooie voorstellingen, kunnen meer ?kinderen op de bus naar het attractiepark stappen. Dan is een tweede of mogelijke derde droomreis mogelijk. Mocht u niet in staat zijn een avond bij te wonen, dan kunt u een ticket doneren voor iemand die niet daartoe in staat is. Kortom, het wordt een droomreisje door Wageningers voor Wageningers.

Kijk voor meer informatie op www.cityofcultures.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden