Raadsleden en burgers waren vorige week bij THUIS Wageningen uitgenodigd om elkaar onder het genot van een maaltijd te spreken. Aanleiding was de wens tot democratische vernieuwing van de gemeente.
Raadsleden en burgers waren vorige week bij THUIS Wageningen uitgenodigd om elkaar onder het genot van een maaltijd te spreken. Aanleiding was de wens tot democratische vernieuwing van de gemeente. (Foto: Niels Kijm)

Samen eten en praten bij Delen met de Raad

WAGENINGEN - Nog voordat het eten werd geserveerd, waren raads- en fractieleden en inwoners van Wageningen al volop in gesprek. Er werden vragen gesteld, ideeën aangedragen, ervaringen uitgewisseld en wegwijs gemaakt.

Hanneke: "Een goed initiatief. Dit mag wat mij betreft wel elke maand. Je kunt wel naar vergaderingen, maar dat is zwaarder en formeel." Anderen beaamden dat. Stephan: "Een mooie gelegenheid om mijn vragen te stellen."

Studente Kylie kwam uit nieuwsgierigheid. Wat is democratische vernieuwing, wat doet een gemeenteraadslid? Monique Heger (CU), vertelde haar erover en wees op de berichten van raadsleden op de gemeentepagina in krant. Elders vertelde Marisabel Pardo (GroenLinks): "Sinds mensen weten dat ik in de raad zit komen ze naar me toe met vragen." Mathilde Maier (PvdA) en Micha Snijder (D66) vertelden dat ze zaterdag op de Markt vaak zijn aan te spreken. "We hebben de kennis van burgers nodig."

Foodsharing had gekookt met eten dat anders was weggegooid. Zij willen dolgraag een bakfiets en Bjorn Blokzijl (VVD) legde hen uit hoe ze het beste sponsors benaderen.

Zennu Haile-Michael, organisator vanuit THUIS, is tevreden. "Fijn dat raadsleden en steunfractieleden van bijna alle partijen er bij waren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden