Foto:

Stadsdichters en artiesten op Iran Festival

WAGENINGEN - Oorsprong die richting gaf, levende poëzie, warme klanken, bezielende dans en een lach op het gezicht op vrijdag 6 juli en zaterdag 7 juli in Theater Junushoff.

Onze stadsdichters Ivanka de Ruijter, Martijn Adelmund en Laurens van der Zee zullen, als antwoord op de voordrachten van Iraanse Nafiss Nia zich laten inspireren door de Perzische gedichten. Een inleiding over de geschiedenis door prof. Ab de Jong brengt ons naar het begin van de tijd en de richting die het Iraanse volk heeft gevormd. Deze kant van Iran, die op vrijdagavond 6 juli wordt belicht, mag zeker niet ontbreken in het kennis maken met de cultuur van dit land.

Klanken van authentieke instrumenten en de bezieling van originele Perzische dans kunnen we horen en zien op de Grote Avond van het festival, zaterdag 7 juli. Farbod Moghaddam zal als jonge cabaretier de avond verder sturen naar een wat luchtiger stemming. De artiesten die allen beroemd zijn en een volle agenda hebben komen toch speciaal voor deze avond naar Wageningen. Zij willen niet alleen het publiek laten genieten van hun optredens maar willen het mede mogelijk te maken, samen met de kaartverkoop van de Wageningse bezoekers, dat kinderen uit Wageningse gezinnen met een laag inkomen een dagje uit kunnen gaan met hun ouders . De eerste bussen zijn al vol om op 17 augustus met 150 kinderen uit te gaan, nog 300 kinderen wachten op de volgende mogelijkheid… De Stichting Wageningen City of Cultures zet alles op alles om dit ook voor de andere kinderen mogelijk te gaan maken. De artiesten die zullen gaan optreden zijn: Helia Bandeh, danseres, Hamid Motebassem, componist en musicus, Samira Golbaz , musicus en Farbod Moghaddam, winnaar van het Leids cabaretfestival 2018.

Boek nu voor zaterdagavond 7 juli via www.cityofcultures.com of bij de Chipshop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden