Foto:

Veel muziekgenot op gezellig Woetstok

WAGENINGEN – Het was weer genieten van mooie muziek op Woetstok. En het was ook nog eens gezellig. Het festivalprogramma was gevarieerd en bood voor ieder wat wils.

Door Peter van Herpen

De gelegenheidsformatie Rumours opende met hun vertolking van Fleetwood Mac. De band was gevormd rond moeder en dochter, Elsa van Cleef en Kathy Megens. Het stond symbool voor de opzet van Woetstok. Een festival voor jong en oud. Als eerste speelden ze de klassieker 'I need your love so bad' uit de begintijd van Fleetwood Mac. Daarna speelden ze de hits die de formatie in nieuwe samenstelling in de zeventiger jaren zo populair maakte, waaronder Dreams, As long as you follow en Little Lies.
Indrukwekkend was de vertolking van Alanis Morissette door Ramshackle. Een fantastische zangeres met een uitstekende begeleidingsband. De gedrevenheid die de muziek van Alanis Morissette zo kenmerkt, kwam goed over bij de toehoorders. Dat bleek onder meer bij het bekende nummer Ironic. Het publiek was geïmponeerd door het volumineuze stemgeluid van de zangeres.

In het avondprogramma gaf Chic Le Freamle een vertolking van de funkmuziek van de groep Chic. Deze Amerikaanse funk/discoband kende eind jaren '70 een kortstondige maar hevige bloeiperiode. Ze werden bekend door hun swingende 'funky music' in eigen stijl. De band had twee fantastische zangeressen en goede gitaristen die de identiteit van Chic bepaalden.

Ook op Woetstok trokken vooral de twee zangeressen de aandacht, maar weden begeleid door kundige muzikanten. Het Torckpark werd doordrenkt met de 'funky rythm' en iedereen swingde mee. Met nummers als Dance, Good Times en My forbidden lover wisten ze het publiek op te zwepen. Ook de hiphop werd meegenomen in dit feestje van 'funky music'. Ze sloten af met het succesnummer Le Freak.

Het publiek werd in de avondschemering meegesleept tot grote uitzinnigheid. Het zou voor velen een hoogtepunt worden op een avond die verder nog veel te bieden had aan mooie swingende muziek.


Bij de muziekvertolking van Prince door Purple Dream kwam een formatie van maar liefst dertien muzikanten het podium op. Het werd een mooi optreden met goede muzikanten op onder meer saxofoon, trompet en prima percussiewerk. Zanger Tom Erics en de twee zangeressen toonden hun kwaliteit en gaven een eigen indrukwekkende vertolking weer van het muziekrepertoire van Prince.


Woetstok werd spectaculair afgesloten met de muziek van Red Hot Chili Peppers. Een combinatie van funk, rap, punk en pop met rockmuziek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden