Johan Rothuis
Johan Rothuis (Foto: )

Ik wil nog eens een marathon lopen

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Johan Rothuis aan de beurt.

Naam: Johan Rothuis.
Geboren: Geboren en getogen in Wageningen op 22 mei 1964.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben vrijgezel. Ik heb drie kinderen waar ik erg trots op ben, één dochter, Gimaine (29) en twee zoons, Alain (27) en Floran die vandaag (4 juli) 21 is geworden.
Hobby's: Drie á vier keer in de week hardlopen, fitnessen (spinnen), lezen en Netflix kijken.
Huidige beroep: Buschauffeur bij Breng/Connexxion in Arnhem, zowel stad als streekdiensten.
Wat vind je leuk aan dit werk: Eén van de leuke dingen is wanneer ik met de trolleybus door de volkswijken van Arnhem rij, zoals de Geitenkamp. Mensen die instappen en in 5 minuten hun hele levensverhaal aan mij vertellen. Dat vind ik mooi. Arnhemmers zijn zo stug nog niet zoals wij Wageningers vaak denken.
Verder actief: 35+ voetbal bij WAVV.
Stamcafé: Op donderdagavond ga ik met wat vrienden een sapje doen in het Poorthuis. Dat is altijd gezellig.
Favoriete club: Ajax en WAVV.
Krant: De Gelderlander en de Wageningse kranten. Verder volg ik het nieuws via internet.
Muziek: Hangt een beetje van mijn stemming af. Momenteel kan ik in het bijzonder genieten van Acda en de Munnik en Ed Sheeran.
Sport: Voetbal en wielrennen.
Vakantieadres: Heb ik niet echt. Als het ergens een graadje of 25 is met een strand, zwembad en een goed boek vermaak ik me wel. Dit jaar ben ik in Spanje geweest en ik ga nog naar Egypte.
Slecht in: Ik wil nog wel eens mijn gelijk hebben, maar soms kun je beter je verlies nemen.
Goed in: Ik kan goed relativeren. Ik hou van aanpakken en ben handig met klussen in en rond het huis.
Hekel aan: Ik kan me wel ergeren aan mensen die altijd maar negatief zijn over alles en iedereen. Zie het leven van de zonnige kant denk ik dan.
Spijt van of over willen doen: Iedere dag moeten we keuzes maken. Het begint al als de wekker afgaat: Ga ik het bed uit of blijf ik nog 5 minuten liggen? En zo gaan we de rest van de dag en ons leven door met keuzes maken. En soms zit daar een verkeerde keuze tussen. Voel je niet schuldig om je fouten maar leer ervan. Ik leer nog steeds.
Goede voornemens: Ik ben tevreden met de manier waarop ik nu leef. Mijn goede voornemen is om zo door te gaan.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik wil nog eens een marathon lopen. Het liefst die van New York.
Lelijkste plekje in Wageningen: Ik zal niet het oude Kirpestein noemen want daar kijkt mijn moeder op uit en ik wil haar uitzicht niet bederven. Dus zeg ik de gebouwen rond de haven. Als je over de Veerweg loopt en je kijkt over de uiterwaarden, dan zie je ze in de verte liggen. Dat is echt horizon vervuiling.
Mooiste plekje in Wageningen: Het uitzicht over de Rijn vanaf het Arboretum.
Estafettestokje gaat naar: Rob Vermeer.
Omdat: Rob ken ik al 47 jaar. We hebben een vriendschap die geen moeite kost. Hij is een echte Wageninger met een eigen mening dus laat hem maar wat schrijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden