Bij het gemeentehuis was gelegenheid om een selfie met Annemiek te maken. Deze wielrenner wilde graag een handtekening van Annemiek op zijn shirt. (foto: Jan Elsenaar / Wagenings Fotoalbum)
Bij het gemeentehuis was gelegenheid om een selfie met Annemiek te maken. Deze wielrenner wilde graag een handtekening van Annemiek op zijn shirt. (foto: Jan Elsenaar / Wagenings Fotoalbum) (Foto: )

Fietsen met Annemiek van Vleuten

WAGENINGEN - Met het winnen van La Course en de Giro Rosa is wielrenster Annemiek van Vleuten één van de beste wielrensters van de Wereld geworden. Reden voor de gemeente Wageningen om haar bekende inwoonster te huldigen voor deze bijzondere prestaties.

Door John Dekker

Dat huldigen gebeurde in de vorm van een uurtje meefietsen met de kampioene tijdens een trainingsrondje door de regio. Zo'n vijftig fietsers deden daar aan mee. Vooraf was er op het gemeentehuis de gelegenheid om een selfie te maken met van Vleuten en een enkeling had een shirt of cap meegenomen waar ze een handtekening van de kampioene op wilden.

Burgemeester van Rumund liet haar weten dat hij en heel veel Wageningers zeer met haar hebben meegeleefd. Hij probeerde haar te motiveren om nu ook te gaan voor het Wereldkampioenschap op de fiets: "Dan nodig ik je voor de derde keer uit om je handtekening te komen zetten het Wagenings Gedenkboek waarmee je sporter Jan Groenendijk verslaat."

Van Vleuten liet weten dat sport en winnen het allermooiste is wanneer je het met anderen kunt delen: "Het is geweldig wanneer je van mensen te horen heb gekregen Wat hebben we er van genoten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden