Renovatie oude puien Bergstraat

WAGENINGEN – De eigenaar van de panden aan de Bergstraat waarin Joja's Sportprijzenpaleis & Feestartikelen is gevestigd heeft de trespa platen boven de pui verwijderd. Achter de trespa platen zaten de oude puien van voorheen Sigarenwinkel Mulder (linkerzijde) en Van Eijk Delicatessen, later Zijlstra Kunsthandel en Brunt (rechterzijde).

Door Bart van Aller

De linker pui bestaat uit een gordelboog met gele en oranje verblendstenen, glas in lood en zandstenen kelken uit 1910 in Neo-Renaissancestijl. De rechter pui is in de Amsterdamse Schoolstijl uit 1920. In de periode van de Scandinavisch designwinkel Brunt van 1965 tot en met 1989 werden de puien al deels aan het zicht onttrokken. Eerst de rechter helft en later ook de linkerkant.

Getracht wordt de oude details met rollagen en het prachtige gekleurde glas in lood in het rechterpand waarvan delen bewaard zijn gebleven bij een oud medewerkster van Brunt weer in oude glorie te herstellen. Het zal een aanwinst voor de Bergstraat en de Wageningse Binnenstad zijn.

Foto: Bart van Aller

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden