Aldert Onbelet en Hein Dijkstra openen op 2, 3 en 4 augustus de deuren van Loods Wageningen.
Aldert Onbelet en Hein Dijkstra openen op 2, 3 en 4 augustus de deuren van Loods Wageningen. (Foto: )

Loods Wageningen geeft mooie spullen een tweede kans

WAGENINGEN - Een grote hal vol met tweedehands meubels, accessoires en witgoed. Dat is het concept van Loods Wageningen. Begin augustus opent het bedrijf de deuren op het Nudepark.

Loods Wageningen is een initiatief van Aldert Onbelet en Hein Dijkstra. Het duo kwam met elkaar in contact toen Dijkstra een plek zocht om inboedels op te slaan. Met zijn bedrijf De Oprommer regelt hij verhuizingen en maakt hij woningen leeg. Onbelet is eigenaar van Pro-Press en had ruimte over in zijn bedrijfshal. "Toen we de mooie spullen zagen die hier stonden, wilden we daar wat mee doen. Het is zonde om dat weg te gooien. Er zit nog heel veel bruikbaars tussen, dat willen we graag een tweede kans geven. We selecteren spullen en knappen ze op, zodat iemand anders ze nog prima kan gebruiken. Als de spullen een nieuwe bestemming krijgen, dan hebben wij het fantastisch gedaan."

Er zijn al de nodige winkels en organisaties in Wageningen die ook tweedehands spullen verkopen. Wat maakt Loods Wageningen anders? "Een deel van de spullen die je bij ons ziet, kun je ook bij anderen kopen", zeggen Onbelet en Dijkstra. "We hebben zelfs goede contacten met Emmaus Regenboog en de Terre des Hommes winkel op de Markt. Wij zien de Loods echter in een breder perspectief. Naast het feit dat spullen een tweede kans krijgen, biedt het ook kansen om mensen aan werkervaring te helpen. In samenwerking met Compleet Mensenwerk en de gemeente zijn er al een paar mensen bij ons de slag die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We hopen zelfs binnenkort de eerste medewerker in dienst te nemen."

Onbelet en Dijkstra vinden het belangrijk om maatschappelijk hun steentje bij te dragen. "We werken ook samen met De Wageningse Uitdaging, de organisatie die verenigingen en stichtingen belangeloos helpt met spullen en kennis. Het LEEFfestival heeft bij ons de spullen op kunnen slaan. In oktober heropent de Kledingbank hier op deze locatie. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje bij kunnen dragen. Onze filosofie is dat als je niet kunt delen, je ook niet kunt vermenigvuldigen."

Loods Wageningen opent donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus van 11.00 tot 16.30 uur de deuren aan het Nudepark 144. Daarna zijn ze elke eerste zaterdag van de maand en de donderdag en vrijdag daaraan voorafgaand geopend.

Meer info op www.facebook.com/LoodsWageningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden