Foto : Jan Elsenaar / Wagenings Fotoalbum
Foto : Jan Elsenaar / Wagenings Fotoalbum (Foto: )

Op vakantie in Wageningen

Bij de haven ligt alweer drie jaar een zogenaamde Camperplaats. Er is plaats voor vijf campers die hier, gratis, maximaal 72 uur gratis mogen staan. De camperplaats heeft geen enkele voorziening behalve een verharde ondergrond. De plaats is aangelegd om het toerisme in Wageningen te stimuleren.

Door John Dekker

Op een dinsdag in juli zijn Sjef en zijn echtgenote de enigen die gebruik maken van de camperplaats. En het is niet hun eerste keer hier in Wageningen vertelt Sjef: "We komen uit Friesland en trekken al een paar jaar met onze camper door heel Nederland. We zijn hier al een paar keer eerder geweest. Het is een prima plek. Alleen heb je overdag wel wat geluidsoverlast vanuit de haven maar het wordt vanzelf rustig wanneer iedereen om vijf uur naar huis gaat." Sjef noemt Wageningen een leuk stadje en kende het al als plaats waar op 5 mei 1945 de Capitulatie met Duitsland is ondertekend en als woonplaats van Alexander Pechthold.

De Wageningse camperplaats wordt het gehele jaar goed bezocht en regelmatig, vooral in het weekend, zijn alle vijf de staanplaatsen bezet. Heel af en toe staan er zelfs meer dan vijf campers al is dat niet toegestaan. Op de site van het NKC wordt de camperplaats als goed beoordeeld. Het uitzicht en de nabijheid van het centrum worden vaak als pluspunten genoemd. Bezoekers geven de plaats een gemiddelde waardering van 7.3. Ook het contact met de Wageningse havenmeester Ton Kok wordt regelmatig genoemd en ervaren als zeer prettig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden