Aan zo'n twintig sportverenigingen wordt de kans gegeven om zich te presenteren op de sportmarkt.
Aan zo'n twintig sportverenigingen wordt de kans gegeven om zich te presenteren op de sportmarkt. (Foto: )

Op 8 september is de 40e Molenmarkt

WAGENINGEN - Sinds een aantal jaren kunnen bezoekers van de Molenmarkt een rondje lopen door de straten Harnjesweg – Veluviaweg – Ceresstraat – Oude Eekmolenweg en weer aansluiten op de Harnjesweg.

Door Hans Dobbe

De kramenmarkt op de Harnjesweg en de kinderkleedjesmarkt op de Veluviaweg bestonden al langer. De biologische streekproducenten en verwerkers wilden graag bij de molen staan. De Ceresstraat werd helemaal bedacht voor allerlei bijzondere kinderactiviteiten. Na de 25e Molenmarkt kwam de vraag van het Meldpunt Vrijwilligerswerk of er ook plaats was voor allerlei Verenigingen en Stichtingen, die zich bezighouden met gezondheid, cultuur en duurzaam handelen, ontstond er spontaan een rondje Molenmarkt. De Oude Eekmolenweg leent zich daar helemaal voor en zo wordt de Molenmarkt weer een stukje Wageningser.

Daarnaast wordt dit jaar aan twintig sportverenigingen de kans gegeven om zich te presenteren op de sportmarkt, een laatste loot van de Molenmarktboom. Het rondje kan zich hierdoor nog steeds beter ontwikkelen. Natuurlijk is ook ruim plaats voor de natjes en de droogjes voor al die vele bezoekers.
De bewoners van de wijk van de Molenmarkt krijgen de hele dag een feestje voor hun deur en veel mensen leveren ook nog gastvrijheid, opruimhulp, stroom of andere betrokkenheid. Juist door dit rondje wordt deze traditie nu al veertig jaar doorgegeven.

Alleen door de verbindende functie van onze molen De Vlijt, door de actieve groep buurtbewoners, de vele vrijwilligers, die meehelpen en de actieve ondersteuning door het Stadsatelier/Ons Huis, dat de hele dag een onmisbare service levert, kan dit Wageningse rondje een succes blijven.

Meer weten over het programma van de 40ste Molenmarkt en wil je de molenquiz beantwoorden? www.molenmarktwageningen.nl en www.molendevlijt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden