In de voorbereiding op het nieuwe seizoen traint Amir Benzadeh zijn team uitsluitend met de bal. (foto: Kees Stap)
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen traint Amir Benzadeh zijn team uitsluitend met de bal. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Bij Amir Benzadeh stroomt het voetbalbloed door de aderen

WAGENINGEN - Jarenlang was hij de pitbull op het middenveld bij clubs als WAVV, SKV, ONA'53, Candia en Lunteren. Voor Amir Benzadeh (40) is die tijd voorbij. Maar de voetbalgek, zoals hij zichzelf noemt, heeft een nieuwe ambitie. Hij is een carrière als trainer gestart. Dit jaar neemt hij de spelers van het reserve-elftal van WAVV onder zijn hoede.

Door Kees Stap

Het voetbal zit Amir in het bloed. Dat kan ook niet anders met een vader die namens Iran meespeelde op het WK in 1978 en een broer, Reza, die in de Valleiregio bij diverse clubs heeft gespeeld. "Ik ben helemaal gek van het spelletje en blijf fanatiek om altijd te willen winnen", legt Amir uit. "Dat was ik al als speler en dat blijf ik als trainer. Mijn actieve carrière als speler is voorbij, hoewel ik heb aangegeven in geval van nood nog wel beschikbaar te zijn. Ik heb geleerd dat ik als trainer langs de lijn iets rustiger moet zijn. Af en toe tot tien tellen helpt. Communicatie met die gasten is het belangrijkste. Als jij alles aan hen geeft, krijg je dat vanzelf weer terug."

Naast het trainerschap bij WAVV, is Amir ook nog trainer bij de jeugd van Excelsior Zetten. "Prachtig om die jonge gasten onder handen te nemen. Ik merk wel dat de mentaliteit anders in dan in mijn tijd." Broer Reza is inmiddels trainer bij ONA'53. Het lijkt Amir geweldig om ooit samen met zijn broer hoofdtrainer te worden bij een mooie club. "Dat zou mij heel trots maken. Net als de broers Koeman, maar dan wel op een iets lager niveau natuurlijk", lacht Amir.

Als trainer vindt Amir de teambuilding het belangrijkst. "Natuurlijk trainen we flink in de voorbereiding om fit te worden. Dat doen we zo'n vier keer in de week, daarnaast staan er bekerwedstrijden en oefenwedstrijden op het programma. Dat trainen doe ik altijd met de bal, we zijn tenslotte geen atletiekvereniging. Maar als elftal kun je alleen succes hebben als je elkaar door dik en dun steunt. Bij winst vier je het samen en bij verlies steun je elkaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat bij dit team gaat lukken. We hebben een mooie combinatie van oudere spelers die in het eerste hebben gespeeld en jongens uit eigen jeugd die hogerop willen."

Amir heeft dan ook sportieve ambities met zijn team. "Nu het eerste vorig seizoen gepromoveerd is, is het belangrijk dat het tweede ook op niveau speelt om de aansluiting te houden. We spelen een klasse hoger dan vorig jaar. Toch denk ik dat een plek in de top vijf haalbaar is, daarnaast wil ik een periodetitel halen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden