Vrijdag maakten 150 kinderen en ouders hun 'Droomreis' naar de Efteling.
Vrijdag maakten 150 kinderen en ouders hun 'Droomreis' naar de Efteling. (Foto: )

Op 'Droomreis' naar de Efteling

WAGENINGEN - Eindelijk was het dan zover. Op vrijdag om 8.00 uur stonden 150 kinderen en ouders klaar bij de Pomhorst om te vertrekken naar de Efteling voor het eerste 'Droomreisje'. Om 8.30 uur vertrokken twee grote bussen, uitgezwaaid door wethouder Lara de Brito (Gezondheid, Onderwijs en Voedsel) en het bestuur van de Stichting Wageningen City of Cultures. De organisatie had een dag eerder 150 lunchpakketten klaar gemaakt, bij en met hulp van Albert Heijn Wageningen, in handige zakjes van Bril29. Die werden de bus ingedragen om bij de Efteling te worden uitgedeeld. Zo kon iedereen de dag goed doorkomen.

Een dagje uit in de vakantie naar de Efteling, samen met je ouders, is een wens van vele kinderen. Deze wens werd afgelopen vrijdag vervuld. Het Droomreisje werd georganiseerd door een subcommissie van de Stichting Wageningen City of Cultures en mede mogelijk gemaakt door sponsoring van WSIDA van Kerknet Wageningen - Werkgroep Vakantiegeld Delen Wageningen, Rotary Wageningen Bergpoort, De diaconie van de Protestante Gemeente te Wageningen en de Stichting RK Jeugdbelang en verschillende Wageningse ondernemers en de opbrengst van het Iran festival.

Ook een tweede reisje kan worden georganiseerd en staat gepland voor eind september. Mensen die op de wachtlijst staan, worden binnenkort geïnformeerd.

Aangekomen in het park werd eerst een groepsfoto gemaakt en ging vervolgens iedereen naar zijn of haar meest gewenste attracties. Het was een prachtige dag, niet te warm en niet te koud, beter kon je je niet wensen. Sommigen gingen direct naar de meest uitdagende achtbaan 'De Baron' en kwamen al of niet gillend naar beneden. Eén moeder ging voor het eerst (en ook voor het laatst) met de achtbaan naar beneden. Anderen deden het wat rustiger aan en bezochten bijvoorbeeld het Sprookjesbos, de Droomvlucht of de Fata Morgana. Met een ritje in stoomtrein Ruigrijk had je direct een goed beeld van het hele park. Bij veel kinderen was de wildwaterbaan heel populair (gelukkig hadden sommigen droge kleren meegenomen), maar ook een rustige vaartocht in de Gondolettas was prachtig. In de zwevende tempel Pagode kon je met dit weer heel ver kijken! Om 17.00 uur kwam iedereen met enthousiaste verhalen, moe en tevreden naar de bus en gingen we weer op weg naar Wageningen, waar sommigen met slaapoogjes uitstapten. Het was een geweldige dag, voor iedereen! Kijk voor meer informatie over Stichting Wageningen City of Cultures op http://cityofcultures.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden