De kinderen waren er intensief mee bezig en maakten, vaak met enige hulp, iets moois van. (foto: Astrid Cramer)
De kinderen waren er intensief mee bezig en maakten, vaak met enige hulp, iets moois van. (foto: Astrid Cramer) (Foto: )

Poppenkast en dromenvangers maken

WAGENINGEN -De zaal zat vol afgelopen maandagmiddag in de bibliotheek van Wageningen. Daar werd voor peuters en kleuters een poppenkastvoorstelling (met uiteraard Jan Klaassen, Katrijn en de andere legendarische poppenfiguren) gegeven door De Toverbezem uit Ede. Deze organisatie, die zich heeft gespecialiseerd in doe-voorstellingen en creatieve workshops voor de jeugd, maakt een toer door de regio.

Vorige week was men in Veenendaal en deze week werd Wageningen aangedaan. Uiteraard zijn er ook uitvoeringen tijdens de Heideweek in het eigen theater in Ede. De Wageningse kids genoten ervan. Ze zagen een spannend verhaal Katrijn die in het Sprookjesbos allerlei sprookjesfiguren tegenkwam en over kabouters die haar picknickmand pikten. Uiteraard kwam alles weer goed terecht. Een levensgrote Katrijn kwam aan het einde van de voorstelling nog zelfs even uit de kast om - onder luide toejuichingen van het jonge publiek - de nodige aanwijzingen te geven. Na afloop kon er worden deelgenomen aan een knutselopdracht: maak je eigen dromenvanger. De kinderen waren er intensief mee bezig en maakten, vaak met enige hulp, iets moois van.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden