Na een flinke verbouwing is in Loburg in het eerste weekend van september 2013 LoburgLive van start gegaan.
Na een flinke verbouwing is in Loburg in het eerste weekend van september 2013 LoburgLive van start gegaan. (Foto: )

LoburgLive bestaat vijf Jaar

WAGENINGEN - LoburgLive bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden! Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 september en maandag 3 september zijn er in Grand Café Loburg events om deze mijlpaal te vieren.

Loburg bestaat al sinds 1978, maar vanaf 1 juli 2013 zijn Maarten Hack, René Bastiaansen en Casper Bijl een andere weg ingeslagen. Na een flinke verbouwing is in Loburg in het eerste weekend van september 2013 LoburgLive van start gegaan.

LoburgLive

Met LoburgLive geeft Loburg een invulling aan de wens om het uitgaan, de muziek, en de cultuur in Wageningen naar een hoger niveau te tillen, zowel in Grand Café Loburg als daarbuiten.

In de vijf jaar dat LoburgLive nu bestaat zijn er vele samenwerkingen ontstaan met hele mooie resultaten. Zo werkt LoburgLive samen met Comité 45, WageningenUR, Science Café, Cultureel Café, BluesJamSessions, Popcultuur, Popronde, Unitas, IxESN, Emma's Comedy Nights, Baobab, Jazz in Wageningen, Jasper Somsen, Heerenstraattheater, De La Niets en nog vele anderen.

Woetstok

Deze samenwerkingen hebben mooie events in en buiten Grand Café Loburg opgeleverd. Van DJ The Flexican op de campus, al vijf jaar Woetstok in het Torckpark, tot Bob Sheppard en Lois Lane in Loburg.

Toekomst
De toekomst ziet er zeker net zo mooi uit, met veel optredens in de planning, gedachten over festivals en nog meer samenwerkingen om het Wageningse uitgaansleven te verrijken. Maar eerst is het tijd om dit eerste jubileum te vieren! Op vrijdag 31 augustus om 23:00 uur start de alternative sensatie van Woetstok, The Easy Cure, met een ode aan The Cure. Hierna nemen de dames van de Alternative 80's feesten het over in samenwerking met DJ Myluska. Op zaterdag 1 september is het onmogelijk stil te blijven staan als de heren van De La Niets hun vinylplaten draaien. Oude funk, nieuwe disco, african beats en hippe dansplaten, niets is te gek. En op maandag 3 september viert Emma's Comedy Nights onze verjaardag met een extra editie van Slamtastic, een wedstrijd waarin slampoets uit eigen werk voordragen ter beoordeling door een jury uit het publiek. drie avonden om vijf jaar LoburgLive te vieren, want wie jarig is trakteert! Info: www.loburg.com

Kijk voor meer informatie op http://live.loburg.com

Meer berichten