Foto:

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij Eten op Rolletjes

WAGENINGEN - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na een paar borrels, een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 1 september is het campagneteam in het centrum van Wageningen om bezoekers van foodfestival Eten op Rolletjes bewust te maken van de gevaren hiervan.

Het campagneteam is aanwezig met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten en zal bezoekers van het evenement actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als hieruit blijkt dat er geen drugs en/of alcohol is gebruikt, dan ontvangt de bestuurder een presentje. Als er sprake is van een te hoog alcohol- of drugspercentage in het bloed, dan wordt er voor de automobilist een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Rijden zonder Invloed
Het campagneteam organiseert diverse activiteiten bij (rij)scholen en evenementen in Overijssel en Gelderland. Alles draait om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.


Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet onder invloed achter het stuur. Als dit wel het geval is, zorg dan dat je op een andere, veilige manier thuiskomt. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van ROV Oost-Nederland. In Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich op gedragsbeïnvloeding van weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis!

Meer berichten