Zaterdag is de 40ste Molenmarkt.
Zaterdag is de 40ste Molenmarkt. (Foto: )

Daar bij die Molen… 40ste Molenmarkt

Door Hans Dobbe

WAGENINGEN -"Goh, de 40ste Molenmarkt alweer? Bart Mols, mijn molenaar, ontvangt de burgemeester weer dit jaar en ik ben blij dat zij allebei weer hun welkomsttoespraak gaan houden en natuurlijk ook dat mijn molenaar nu ook zelf een monument is geworden. Het schijnt dat de opening van de Molenmarkt heel erg bijzonder gaat worden."

Eind 2017 is het molenaarsambacht opgenomen op de werelderfgoedlijst van het UNESCO en dat is in dit jubileumjaar een extra feestelijk stempel op het oude molenaarsvak en ook op de 40ste Molenmarkt. Het is ook een erkenning voor de man, die de molen bestuurt, mensen verbindt, zaken doet, politiek geëngageerd is en die in Wageningen onze molen een ziel geeft.


En natuurlijk voor de bijna 140-jarige molen De Vlijt, die een krachtig verbindend beeld voor heel Wageningen is en voor de hele buurt. Onze molen is een levend monument, dat nog steeds dagelijks in vol bedrijf is en nog steeds een belangrijke rol speelt in de voedselketen. In de wijk van de molen is de solidariteit versterkt door het thema 'buurzaamheid'.


Vlak voor de Molenmarkt was er een buurtborrel voor de hele wijk. En is er een stamppotmaaltijd in het Ons Huis voor de hele wijk in januari. Het buurtkoor zingt het molenlied bij de opening van de dag. De molenmarktcommissie bestaat uit bewoners uit de wijk, waarbij ook een belangrijke rol is voor Ons Huis/Solidez.

De Molenmarkt is een springplank voor muzikaal talent. Het is een Wagenings feest met buurtgedragen activiteiten met jaarlijks een nieuw thema. De Molenmarkt blijft energiek met zijn eigen signatuur naar de toekomst.

Meer weten over het programma van de 40ste Molenmarkt en wil je de molenquiz beantwoorden? www.molenmarktwageningen.nl en www.molendevlijt.nl

Meer berichten