Irene Visser, van Atelier Zwier uit Wageningen, is genomineerd voor het Gouden Potlood met haar ontwerp: 'Tuinballet'.
Irene Visser, van Atelier Zwier uit Wageningen, is genomineerd voor het Gouden Potlood met haar ontwerp: 'Tuinballet'. (Foto: )

Wagenings ontwerp tuin dingt mee naar Gouden Potlood

WAGENINGEN - Het Appeltern tuinenfestival houdt de verkiezing van het Gouden Potlood 2018 door en voor de groene vakwereld op zaterdag 22 september. De opdracht dit jaar was 'een tuin voor Herman van Veen.' In juni opende kunstenaar Herman van Veen zelf het Tuinenfestival. Tien tuinen van tien verschillende ontwerpers zijn in 2018 en in 2019 te zien die aspecten uit zijn werk of leven ruimtelijk weergeven. Irene Visser, van Atelier Zwier uit Wageningen, is genomineerd voor het Gouden Potlood met haar ontwerp: 'Tuinballet'. Deze tuin is een ode aan de danskunst en beweging. De hoofdrol is voor de danseres, het kunstwerk in de tuin, die Visser maakte in samenwerking met het kostuumatelier van het Scapinoballet. In de tuin staan bomen en bloemen als het 'corps de ballet', die zo zijn neergezet dat ze beweging van een groep dansers suggereren. Verder vormen zwierige planten en een vijver in de vorm van een 'spotlight' het decor.
De Gouden Potlood Verkiezing is een feestelijke middag, met interessante presentaties van ambassadeurs van de verschillende tuinen. Caroline Dokter, danseres, choreografe en theaterdocent aan de HKU zal bij de tuin een presentatie geven over mens en ruimte voor beweging. Wilt u komen, schrijf naar info@atelierzwier.nl voor meer informatie.

Meer berichten