Certificaathouders krijgen uitleg van Rob Janmaat (in blauwe jas) over de plannen voor nieuwe natuur tijdens de excursie door het Binnenveld.
Certificaathouders krijgen uitleg van Rob Janmaat (in blauwe jas) over de plannen voor nieuwe natuur tijdens de excursie door het Binnenveld. (Foto: P Schakenbos)

Veel belangstelling voor Binnenveldse Hooilanden

WAGENINGEN - Burgerinitiatief Mooi Binnenveld organiseerde excursies speciaal voor certificaathouders van het nieuwe natuurgebied. Het is een uniek project.

Er was veel belangstelling voor. Tweemaal ging bestuurslid Rob Janmaat op pad met een groep van zo'n vijfentwintig belangstellenden. Over de Veensteeg en de Meentweg ging het, langs de Grift, over het bruggetje en langs het meteoveldje. Op een aantal plekken hield men stil en wierp een blik over de velden.

Janmaat schetste hoe het proces verloopt, hoe de inrichting zal zijn en welke nieuwe natuur zich zal ontwikkelen. Hij vertelde wat Staatsbosbeheer heeft geleerd van de Bennekomse Hooilanden en hoe dit gebied en de natuur in De Bennekomse Meent en de Groene Grens bij Veenendaal elkaar gaan versterken.

De eerste werkzaamheden starten waarschijnlijk deze winter. De bovenlaag met veel meststof wordt afgegraven. Daarmee wordt omringend boerenland opgehoogd.

Dankzij crowdfundingacties zijn er al 184 certificaten aangeschaft. In Noordwest zijn er afgelopen zomer 21 certificaten verkocht. Deels buurtcertificaten, waarbij bewoners met elkaar een certificaat kochten. Er zijn nog certificaten te koop.

binnenveldsehooilanden.nl

Meer berichten