"We dit it!" De Stanmen kijken tevreden terug op Duchenne Heroes. (foto: Eppo Karsijns van Red Pixl Media)
"We dit it!" De Stanmen kijken tevreden terug op Duchenne Heroes. (foto: Eppo Karsijns van Red Pixl Media) (Foto: Eppo Karsijns)

Stanmen juichend bij finish Duchenne Heroes

Juichend komen de Stanmen over de finish van Duchenne Heroes. Voor de vijfde keer hebben ze de zware mountainbiketocht succesvol volbracht. "Dit lustrum was weer enorm geslaagd. We staan alweer ingeschreven voor 2019", zeggen Robert de Jong en Ruben Eshuis, de oprichters van het team.

Wageningen - Robert en Ruben wonen allebei in Wageningen, hebben allebei een zoon die Stan heeft en die beide jongens hebben de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte. Duchenne Heroes is een extreem zware mountainbiketocht. In zeven dagen worden ruim 700 km gereden, van de Belgische Ardennen naar Eindhoven. Maar nog belangrijker dan de sportieve prestatie is het geld dat wordt ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Deze keer werd ruim 900.000 euro opgehaald. Bijna 40.000 euro daarvan is door de Stanmen bijeen gebracht. Dit jaar bestond het team uit tien bikers, Bijzonder was de deelname van Noëlle, de zus van een van de Stannen. Zij reed de speciale weekendversie van Duchenne Heroes. Samen met alle andere bikers kreeg Noëlle kippenvel bij de finish. "Toen we het terrein opreden begon het kabaal aan te zwellen en zagen we alle fans staan. Met de twee Stannen op kop kwam het hele team over de finish!"

Meer berichten