Jan de Boer heeft met zijn team van de Urker Visspecialist het vertrouwen van de klanten gewonnen.
Jan de Boer heeft met zijn team van de Urker Visspecialist het vertrouwen van de klanten gewonnen. (Foto: )

Urker Visspecialist viert lustrum met acties en Klantenavond

WAGENINGEN - Trots staat Jan de Boer bij zijn nieuw ingerichte vitrine met verse maaltijden en salades "Dat ziet er toch heerlijk uit? En het is ook nog eens hartstikke makkelijk. Thuis even in de magnetron of oven en smullen maar! Een mooie aanvulling op ons assortiment."

an de Boer nam vijf jaar geleden de viswinkel aan de Stationsstraat over. Onder de naam Urker Visspecialist brengt hij de vis uit zijn geboortedorp naar Wageningen. Na een stroeve start heeft hij zijn draai helemaal gevonden. "Met hard werken hebben we het vertrouwen van de klanten weten te winnen."

Als Urker zit de vis bij Jan de Boer uiteraard in de genen. Als jochie van acht jaar ging hij al mee op de vissersboot. Daarna belandde hij in de vishandel en sinds vijf jaar is hij eigen baas. En zoals het hoort bij een Urker werkt Jan uitsluitend met de meest verse vis. "Ik woon zelf inmiddels in Barneveld, dat is makkelijker nu ik in Wageningen werk. Maar de vis komt nog steeds van de groothandel in Urk en daarnaast gaan we elke dag naar de afslag in Spakenburg. Daardoor komt de vis eerder en dus verser in de winkel." Dat is belangrijk, want volgens Jan houden de Wageningers van kwaliteit. "Het zijn fijnproevers, maar daarnaast zijn ze ook prijsbewust. Het zijn kritische consumenten, in de goede zin van het woord, en proberen we de aanwijzingen van de klanten op te volgen. Daarom vertel ik graag waar de vis vandaan komt en hoe hij gevangen wordt. Ze willen graag iets nieuws uitproberen, daarom veranderen we regelmatig ons assortiment. Maar een klassieker als de kibbeling en de lekkerbek scoort natuurlijk ook uitstekend. En gemak is belangrijk, daarom hebben we het assortiment verse maaltijden flink uitgebreid." Naast de verse vis heeft Jan ook salades en visschotels in het assortiment. Particulieren en bedrijven kunnen visschalen en allerhande hapjes bij hem bestellen. Jan verzorgt ook graag samen met z'n team een oesteravond, of hij komt langs met de haringkar. Even langskomen in de winkel of bellen naar (0317) 413 444 en Jan bespreekt graag alle mogelijkheden.

Om het vijfjarig jubileum te vieren, organiseert Jan woensdag 10 oktober van 19.00 tot 20.30 uur een Klantenavond. "Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen wij dan van alles over vis en hoe je die zo lekker mogelijk klaar maakt. En natuurlijk valt er van alles te proeven." Langskomen in de winkel is deze week sowieso de moeite waard, want er zijn mooi aanbiedingen, en iedereen mag de nieuwe producten komen zien en proeven.

Meer berichten