Op zaterdag 6 oktober vindt van 10.30 tot 16.00 uur de Dag van de Wageningse Eng plaats.
Op zaterdag 6 oktober vindt van 10.30 tot 16.00 uur de Dag van de Wageningse Eng plaats. (Foto: )

Dag van de Wageningse Eng

WAGENINGEN - Op zaterdag 6 oktober vindt van 10.30 tot 16.00 uur de Dag van de Wageningse Eng plaats. In en rondom de dorpspleintent aan de Dolderstraat is er dan weer van alles te beleven.
Ondernemers van de Eng laten hun producten zien. Ook kunnen deze geproefd en gekocht worden. Zo zijn er de producten van de Korenschoof, de pluktuinen, De Nieuwe Ronde en Grebbeveld Schapen &zo. Ook is er van alles te leren over de cultuur en natuur van de Wageningse Eng. Volkstuinders kunnen er hun oogst delen of uitventen.
Op het Kinderplein kunnen kinderen naar hartenlust knutselen, marshmallows roosteren, pony- of huifkar rijden en in de ochtend is er een poppenkast. Verder is er boerengolf voor het hele gezin. Tussen 12.00 en 14.00 uur wordt er Oogstsoep met Engbrood geserveerd voor een zacht prijsje. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit keer wordt dat De Maakfabriek. De Maakfabriek gaat dit jaar mensen in delen van Afrika en India via de kunst bewust maken van wat ze allemaal voor moois kunnen doen met hun omgeving.
Vanaf 14.00 uur klinkt er livemuziek en zijn er gratis pannenkoeken. Om 15.00 uur klinkt het startschot voor een ludieke hardloopestafette van 3 x 2,3 km over de Eng. Inschrijven kan ter plekke vanaf 14.30 uur.

Meer berichten