woensdag 10 oktober houdt de Klankbordgroep GGZ (Kbg) haar jaarlijks feestje.
woensdag 10 oktober houdt de Klankbordgroep GGZ (Kbg) haar jaarlijks feestje. (Foto: )

'ONT-MOETEN' in de bblthk

WAGENINGEN -Op woensdag 10 oktober houdt de Klankbordgroep GGZ (Kbg) haar jaarlijks feestje 'ONT-MOETEN' in de bblthk over het onderwerp 'een beperking als leerervaring'. Het thema van dit jaar is hoe verschillende leden van de Kbg hun beperking als een leerervaring beleven.

Iedereen wordt geboren met een rugzak vol kwaliteiten, karakter, valkuilen, gevoel, hersens en hart. Gedurende het leven wordt deze rugzak gevuld met van alles en nog wat. Dit rugzakje is in de afgelopen 25 jaar steeds belangrijker geworden. Vroeger heette het rugzakje 'handicap' en nu heet het 'beperking'.

De Kbg gaat een poging doen om een GGZ beperking vanuit een andere hoek te bekijken. Niet vanuit de kant die men in de samenleving tegenkomt: zij die het hebben over wat niet kan, het anders zijn en extra geld kost. Maar vanuit het wij die ervaren, wat het toevoegt, wat normaal is en wat de maatschappij ervan kan leren.


Harold geeft een presentatie over: Ik ben Harold en niet MBD noch mijn diagnoses. "Als ik terug kijk op mijn leven dan is dit mijn motto. Ik ga op ONT-MOETEN vertellen hoe ik aan dit motto gekomen ben en hoe het verweven is in mijn dagelijks leven. Ik ben een overlever. Ik incasseer, blijf ademen en praten, ik herrijs", vertelt hij. Ellen praat over haar beperking: "Waag het niet om mij een slachtoffer te noemen of in die hoek neer te zetten. Ik ben geen zondagskind. Dat hoeft ook niet. Ik laat zien wie en wat ik ben. Net als iedereen doe ik het met wat ik op mijn pad tegenkom en wat mij gegeven is".

Dylan is een gewone jongen van 19, timmert aan de weg en ontwikkelt zich als ondernemer en coach: "Ik wil mensen laten focussen op de mogelijkheden van autisme. Mijn uitgangspunt is mensen helpen om het meeste uit hun leven te halen. Door het cre'ren van een uitzonderlijk leven!".

"Nee, depressief zijn is niet erg. En ja, het is lastig, zwaar. En het zijn enge, angstige periodes. Het zijn mijn depressies, ze horen bij mij. Net zoals mijn creativiteit en humor. Zonder depressies ben ik mezelf niet", zegt Marga.
Het programma begint om 20.00 uur met de presentatie en een korte film van Kbg-leden. Na de pauze gaan zij in gesprek met het publiek onder leiding van Sjaak Driessen. Gedurende de avond treedt '100% Sjoerd' twee keer op.

Kijk voor meer informatie op www.klankbordgroepggz.nl

Meer berichten