Foto:

Wageningen is een pareltje

In de 'Estafette van Wageningen' wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Jordie Huijgen aan de beurt.

Naam: Jordie Huijgen.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Mirte. Samen hebben we twee zoons: Roan en Otis. Voor zover mij bekend zijn dit mijn enige kinderen.
Hobby's: Lezen, muziek maken, sporten.
Opleiding: HTS terwijl ik geen typisch technische man ben.
Huidige beroep: Ik werk sinds kort parttime als beleidsmedewerker bij de gemeente Wageningen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Een bijdrage leveren aan de omgeving waarin ik met mijn gezin leef.
Verder actief: ZZP'er planoloog.
Stamcafé: Als ik een biertje in de stad drink dan is dat meestal bij Infinity. Verder kom ik wel eens in de Zaaier of Loburg.
Favoriete club: Vitesse (ik mis FC Wageningen nog steeds). De elegantie van Van Basten is echter het mooiste dat ik ooit op een voetbalveld gezien heb.
krant: De Stad Wageningen.
Muziek: De laatste tijd luister ik veel naar het vroege werk van Dire Straits en Queen.
Sport: Rugby, basketbal, voetbal, racefietsen en martial arts (vechtkunst).
Vakantieadres: In Nederland: Zeeland. Buiten de landsgrenzen eilanden als de Balearen, Sicilië, Antillen, Azoren, Malediven etc. Het geïsoleerde van een eiland heeft vaak een bijzonder effect op inheemse flora en fauna en cultuur. Eilandbewoners zijn vaak eigengereid en onafhankelijker in hun denken. Een mentaliteit die me aanspreekt. Zelf ben ik vrij flexibel.
Slecht in: Luisteren naar oninteressant gelul. Ik kan daar moeilijk geduld voor opbrengen. Ik realiseer me wel dat als ik iets als oninteressant kwalificeer dat meer over mij zegt dan over de ander. Mijn zoontje kan nog maar amper praten bijvoorbeeld. Hij orakelt maar wat in de ruimte. Toch hang ik aan zijn lippen.
Goed in: Van het leven genieten. Ik ben het volledig eens met René Schuurmans die zingt: Laat de zon in je hart, hij schijnt toch voor iedereen. Geniet van het leven, ook al duurt het maar even. Geweldig invoelende tekst.
Hekel aan: Azijnzeikers, bekrompenheid, afgunst, beeldvorming die afbreuk doet aan de werkelijkheid (perspective is a bitch, zei een wijs man eens), onverschilligheid over wat we onze planeet en elkaar aan doen.
Spijt van of over willen doen: Ik heb van al mijn fouten geleerd. Ik koester mijn fouten. Ik hoop er nog vele te maken. Tijdens een sollicitatiegesprek leg ik hier ook altijd de nadruk op.
Goede voornemens: Ik ben niet zo van de voornemens. Je doet iets of niet. Talk is cheap. Doe wat je zegt of zeg niets en val me niet lastig.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Een epische tocht maken (Mount Everest bv). Ik realiseer me dat dit in zekere zin een voornemen is.
Lelijkste plekje in Wageningen: De flats op de Stadsbrink. Wageningen verdient beter.
Mooiste plekje in Wageningen: Wageningen is een pareltje. Ik kies voor de uiterwaarden. Ik kom daar vaak met onze hond Dzjengis.
Estafettestokje gaat naar: Han Brookman.
Omdat: Echte Wageninger. Goeie kerel.

Meer berichten