Geen fan, toch meepraten

WAGENINGEN - Wethouder Peter de Haan is geen fan van de Campusroute. "En dat zal ik niet worden ook", zo laat hij weten. Toch wil hij met de provincie in gesprek blijven over Beter Bereikbaar Wageningen. "Je kunt wel zeggen 'zoek het maar uit', maar dan geven we de regie helemaal uit handen. Het is belangrijk om de belangen van de inwoners van Wageningen zo goed mogelijk te dienen, daarom blijven we de samenwerking met de provincie zoeken."

Vorig jaar heeft de provincie Gelderland de aanpak van de bereikbaarheid van Wageningen overgenomen van de gemeente. Nadat het inpassingsplan is gepresenteerd, kon iedereen daarop een zienswijze indienen. De gemeente was een van de 139 instanties en personen die daar gebruik van maakten. Onlangs stuurde provincie een reactie op de zienswijzen. Volgens De Haan vindt het college van b en w die teleurstellend. "Een uitgestoken hand was welkom geweest. We vinden het vooral erg jammer dat de provincie het zoekgebied blijft beperken tot de Campus en niet wil kijken naar alle varianten die wij hebben aangedragen. Ook wil de provincie niet onderzoeken hoe groot de maatschappelijke is als het Dassenbos moet wijken voor de nieuwe Campusroute."

Volgens De Haan gaat de gemeente nu per fase kijken of mee blijven praten zinvol is. Hij hoopt dat hij ook de gemeenteraad er van kan overtuigen dat dit een goed idee is. Eind oktober staat het eerste rondetafelgesprek over dit onderwerp op de agenda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden