Lies Brouwer, Annemarie van den Berg, Helen Kornet en Barbara Finkensieper zetten op donderdag 1 november de deuren wijd open.
Lies Brouwer, Annemarie van den Berg, Helen Kornet en Barbara Finkensieper zetten op donderdag 1 november de deuren wijd open. (Foto: )

Ook de Kardinaal Alfrinkschool krijgt er een groep 9 bij

WAGENINGEN - De Kardinaal Alfrinkschool krijgt er een groep bij. Het is een bijzondere groep, want hij gaat bestaan uit ouderen uit de Tarthorst en omliggende wijken. Lies Brouwer, Annemarie van den Berg, Helen Kornet en Barbara Finkensieper zetten op donderdag 1 november de deuren wijd voor hen open.

Helen Kornet is een van de werkgroepleden die dit bijzondere initiatief is gestart. Volgens haar is het idee ontstaan doordat er in Noordwest al een paar jaar een gelijkaardig initiatief is. "Onder de naam Groep 9 komen daar tientallen ouderen wekelijks samen in de Nijenoordschool. Het onderlinge contact is heel waardevol, er wordt veel gekletst en er zijn regelmatig sprekers van buiten. Maar ook de wisselwerking met de kinderen van de school is fantastisch. Het succes in Noordwest kan ook in andere wijken in een behoefte voorzien. Ik heb zelf jarenlang in een apotheek gewerkt en daar hoorde ik dat eenzaamheid een probleem is bij ouderen. Maar ook zonder eenzaamheid is het gewoon hartstikke gezellig en waardevol om je medebewoners te ontmoeten."

Kornet werd door ouderenadviseur Guus Tonneijck benaderd voor een werkgroep waar onder meer wijkbewoner Lies Brouwer en Barbara Finkensieper van Solidez deel van uitmaken. "We hebben vervolgens gekeken naar een locatie. We kwamen in contact met de Kardinaal Alfrinkschool en zij willen ons graag ontvangen. In november houden we de eerste bijeenkomst. We hopen op een goede bijeenkomst. We laten eerste een film over Groep 9 in Noordwest zien, daarna gaan we kijken hoe we het programma in de Tarthorst invullen."

Annemarie van den Berg is medewerker van de Kardinaal Alfrinkschool. Zij vertelt dat de school enthousiast meewerkt aan het initiatief. "We hebben goede gesprekken gevoerd en het past prima bij onze school. Als school staan wij midden in de samenleving. We trekken regelmatig naar buiten, maar we zijn nu ook graag gastheer. We stellen de grote zaal midden in onze beschikbaar, daar liggen alle klassen omheen. We zijn heel nieuwsgierig naar de mooie contacten die hopelijk tussen de ouderen en de kinderen gaan ontstaan."

Ouderen uit de Tarthorst en omliggende wijken zijn donderdag 1 november van 10.00 tot 11.30 uur van harte welkom om langs te komen op de Kardinaal Alfrinkschool. Daarna is er elke eerste donderdag van de maand een bijeenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wie extra informatie wil kan contact opnemen met Barbara Finkensieper, b.finkensieper@solidez.nl of 06 57872316.

Meer berichten