Presentatrice Angelique Krüger schuift wekelijks in een dorpshuis aan bij de gezamenlijke maaltijd.
Presentatrice Angelique Krüger schuift wekelijks in een dorpshuis aan bij de gezamenlijke maaltijd. (Foto: )

Tweedehands eten voor iedereen bij THUIS

Eten verbindt. En dus wordt er steeds vaker samen gegeten in dorps- en buurthuizen. In Wageningen schuif je niet aan, maar wordt wel verwacht dat je zelf een gerecht mee neemt: Foodsharing. Want het hele buurthuis THUIS draait op het principe van delen.

WAGENINGEN - Zaterdag 27 oktober staat de 'Potluck lunch' centraal in de tweede aflevering van Dorpshuis van het Jaar bij Omroep Gelderland. Verspilling is uit den boze in Wageningen, een van de genomineerden voor de verkiezing. Daarom wordt op negen verschillende 'pick up points' voedsel opgehaald. Van groente en fruit met bruine plekken uit de supermarkt tot complete maaltijden bij restaurants of studentenverenigingen. Alles wordt gebruikt voor de maaltijden in het dorpshuis of gaat in de kast of koelkast bij THUIS. Daar mag iedereen wat uit halen en meenemen naar huis. Ook bij de andere vijf dorpshuizen die genomineerd zijn wordt op ieder een eigen manier samen gegeten. De zes dorpshuizen doen mee aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018. De strijd om Dorpshuis van het jaar 2018 is elke zaterdag vanaf 17.20 uur te zien bij TV Gelderland. De serie wordt afgesloten met een grote finale te zien in de laatste uitzending op 7 december.
Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist. Volg de verkiezing ook op Facebook en via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Meer berichten