Foto:

Sjoelen in Ons Huis is spannend en gezellig

Geconcentreerd schuift Bets van Dreven haar schijven over de sjoelbak. "Kom op, nu nog eentje in de 4, dan heb je 20 punten", moedigt tegenstander Hennie Verstegen haar aan.

Wageningen - Beide dames maken deel uit van een groepje senioren dat elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur komt sjoelen in Stadsatelier Ons Huis aan de Harnjesweg. Er wordt fanatiek gespeeld, maar de gezelligheid is minstens zo belangrijk. "Als we sjoelen zijn we fanatiek en doen we ons best om te winnen. Als je veel oefent, word je vanzelf beter. Sjoelen is een leuk spelletje, en je bent ook nog eens lekker in beweging. Maar het is ook belangrijk om onder de mensen te zijn. In de pauze nemen we altijd een drankje en dan kletsen we over van alles. Aan het eind van het jaar gaan we met zijn allen gezellig uit eten." Hoewel sjoelen een leuk spel is voor jong en oud, komen in Ons Huis voornamelijk ouderen. "Ons oudste lid is Truus, zij is 95. We speelden altijd in de Wielewaag, sommigen van ons komen al 15 jaar. Sinds vier jaar hebben we een nieuwe plek gevonden in Ons Huis."

De sjoelgroep kan nog wel wat versterking gebruiken. Nieuwe deelnemers, zowel mannen als vrouwen, kunnen op een dinsdagmiddag gewoon binnen lopen bij Stadsatelier Ons Huis.

Meer berichten