Het volledige organisatieteam van Woetstok Wageningen.
Het volledige organisatieteam van Woetstok Wageningen. (Foto: Cees Beumer)

Plannen voor Woetstok bijna rond

Door Peter van Herpen

De plannen voor muziekfestival Woetstok in 2019 zijn vrijwel rond. Op de informatieavond op donderdag 8 november worden die plannen nader toegelicht. Dan kunnen ook de muzikanten zich inschrijven voor deelname.

WAGENINGEN – Het wordt alweer de zesde aflevering van Woetstok. "In de afgelopen vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen in Wageningen op het Bevrijdingsfeest van 5 mei na,'' zegt Rien Bouwmeester van het organisatieteam. "Dat hebben we bereikt dankzij de hulp en inzet van vele vrijwilligers. Daar willen we ook op voortbouwen."

Wageningse muzikanten
De organisatie blijft vasthouden aan het beginsel dat de deelnemers zo veel mogelijk Wageningse muzikanten moeten zijn. "We zien ook dat de kwaliteit van de deelnemende muziekformaties ieder jaar stijgt," vult Rien aan. "En de bands worden steeds groter qua aantal muzikanten." Veel waarde wordt ook gehecht aan de eigen sfeer die Woetstok uitstraalt. Het moet een evenement zijn voor jong en oud. Bart Schouten verzorgt de sociale media rond Woetstok. "Ook in 2019 komt Woetstok met een thema voor dat jaar," vertelt hij. "Maar in 2019 wordt dat extra verrassend." In het eerste jaar van Woetstok Wageningen speelden de gelegenheidsformaties muziek van bands die ook op het oorspronkelijke Woodstock in 1969 hadden gespeeld. "In de daarop volgende jaren zijn we iedere keer een beetje in de tijd opgeschoven naar latere muziekperiodes uit de decennia na 1969,'' zegt Rien. Dan werd muziek vertolkt van bands, die in de daarop volgende periodes furore maakten. Waar de keuze van muziekvertolkingen voorheen toch enigszins strak moest passen binnen het thema van dat jaar, hebben de muzikanten in 2019 in dat opzicht meer vrijheid in de keuze van hun act.

Informatieavond
"Ze hebben in 2019 een meer uitgebreide en ruimere keuze," zegt Rien. "Op de informatieavond van 8 november zullen we alles volledig uit de doeken doen." Dan wordt uitgelegd wat de organisatie voor bedoelingen heeft bij invulling van Woetstok 2019. Daarna kunnen de muzikanten zich inschrijven.
Woetstok kan nog de hulp gebruiken van meer vrijwilligers. En dan vooral jongere knullen en meiden om ervoor te zorgen dat de doorstroming van vers bloed blijft doorgaan. Ook zij zijn van harte welkom op de informatieavond. Want Woetstok kan alleen voortbestaan met behulp van het enthousiasme en de inzet van de vele vrijwilligers.
De infoavond begint op 8 november om 20.30 uur in café Loburg.

Meer berichten