Matthijs Klaassen is Improve Physiotherapy begonnen in Sportcentrum De Bongerd: "Beter in beweging, daar draait het om."
Matthijs Klaassen is Improve Physiotherapy begonnen in Sportcentrum De Bongerd: "Beter in beweging, daar draait het om." (Foto: )

Beter in beweging en duurzaam fit worden bij Improve Physiotherapy

Je lichaam krijgt behoorlijk wat te verduren. Een verkeerde houding tijdens je werk of je studie leidt tot lichamelijke klachten. Tijdens het sporten loop je een blessure op. Je baan zorgt voor zware belasting in je rug of knieën. Sinds deze week kunnen deze klachten behandeld worden bij Improve Physiotherapy, een nieuwe praktijk in Wageningen.

WAGENINGEN - Matthijs Klaassen is de fysiotherapeut en personal trainer van Improve Physiotherapy. De inwoner van Bennekom heeft veel affiniteit met verschillende sporten, en heeft ruime ervaring als fysiotherapeut en als trainer. Hij was fysiotherapeut op het hoogste rugbyniveau in Nederland en bij het motorraceteam Alders. Hij is werkzaam als docent sport op de Bongerd en is kracht- en conditietrainer bij studentenroeivereniging ARGO en studentenkrachtsportvereniging Wageningen Beasts. Daarnaast is hij zelfstandig personal trainer. Zelf is hij ook actief als sporter. Zo voetbalt hij bij SKV, waar hij tot enkele jaren geleden in het eerste team speelde. Matthijs vindt het belangrijk dat mensen niet onnodig blijven tobben met klachten, maar gericht werken aan hun herstel: "Beter in beweging! Daar draait het allemaal om voor mij zodra we het hebben over fysiotherapie. Iedereen heeft wel eens last van zijn rug of nek, maar ook voor mensen met sportblessures of patiënten na een operatie is herstel erg belangrijk. Fysiotherapie moet altijd bijdragen aan beter bewegen. Ik help mensen fit te worden en te blijven. Dat doe ik door actieve oefentherapie, het geven van massages, advies voor oefeningen en tips voor preventie van klachten. Zo blijf je duurzaam fit, voorkom je terugkerende klachten en kun je gezond oud worden. Ik ondersteun mensen, maar ze blijven zelf verantwoordelijk voor hun herstel."

Improve Physiotherapy is gevestigd in Sportcentrum De Bongerd en is daarmee dé fysiotherapeut voor medewerkers en studenten van Wageningen University & Research (WUR). Ook voor medewerkers van bedrijven op de Campus, zoals FrieslandCampina en vanaf volgend jaar Unilever is de praktijk ideaal. Voor, tijdens of na het werk kunnen zij snel behandeld worden door Matthijs. Maar ook inwoners van Wageningen, Ede en Bennekom van buiten de universiteit zijn van harte welkom in de praktijk.

Iedereen kan bij Improve Physiotherapy terecht, ook zonder verwijzing van de huisarts. Improve heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Een afspraak maken kan via www.improvephysio.com. Daar is ook meer info over de praktijk te vinden.

Meer berichten