Garantstelling VvE Nolensstraat

Door Peter van Herpen

De gemeenteraad stemt in met een garantstelling aan de Vereniging van Eigenaren van woningen aan de Nolensstraat. In dit proefproject gaan twintig koopflats van het gas af en worden de woningen verduurzaamd. De VvE Nolensstraat wil met de bank een lening afsluiten van bijna 1,4 miljoen. De gemeente is bereid om zich garant te stellen voor deze lening.

WAGENINGEN – De VvE Nolensstraat liet onderzoek doen. Een belangrijk onderdeel in de verduurzaming is betere isolatie. Er komt een nieuwe isolatieschil om de woningen aan de buitenkant van de flats, die dateren uit 1965. Het dak wordt geïsoleerd en vol gelegd met zonnepanelen.

De BNG Bank wilde alleen een lening verstrekken onder voorwaarde dat de gemeente garant zou staan. "We lopen als gemeente slechts een beperkt risico bij de garantstelling'', zei wethouder Dennis Gudden. Het college ziet Nolensstraat als een interessant 'pilotproject' bij het landelijk streven om uiteindelijk heel Nederland van het gas te halen. In de gemeenteraad kon het voorstel als een hamerstuk worden afgehandeld. "Laten we hopen dat in de toekomst de VvE's bij dit soort projecten gewoon bij de bank kunnen aankloppen", zei D66-raadslid Jan-Willem Lamnners. "En dat daarvoor dan geen garantstelling van de gemeente meer nodig is." De VvE aan de Nolensstraat 2-40 heeft inmiddels een aanbod liggen voor een zogenaamd Nul-op-de-Meter renovatieplan. Het project past in de klimaatdoelstellingen die het Wagenings college zich heeft opgelegd.

Meer berichten