Een streekje los.
Een streekje los. (Foto: Paul Lapian_2017)

BBLTHK-directeur Sjaak Driessen te gast bij Goed Gesprek

Op woensdagavond 14 november is heel Wageningen weer van harte welkom bij het maandelijkse Goed Gesprek Onder de Linden.

WAGENINGEN - Tot de gespreksgasten behoort dit keer Sjaak Driessen, die binnenkort na 34 jaar afscheid neemt als directeur van bblthk Wageningen. De in Noord-Limburg geboren Driessen had al een technische loopbaan achter de rug toen hij in 1984 in dienst trad van de toenmalige Wageningse bibliotheek, die kort daarvoor haar intrek had genomen in het pand aan de Stationsstraat.

Van begin af aan is zijn streven geweest om van de bibliotheek niet alleen een multifunctioneel 'bedrijf' te maken, maar vooral uit te laten groeien tot een bindende factor in de Wageningse samenleving. Wie geregeld de dynamische bblthk bezoekt ziet dat hij daarin ruimschoots is geslaagd.
De tweede gast is Anne Janssen, sinds een paar maanden PvdA-wethouder voor Wijken, Ruimtelijke Ordening en Cultuur. Janssen is opgegroeid in het Betuwse Gendt, maar verhuisde naar Wageningen toen ze milieuhygiëne ging studeren aan de Wageningen Universiteit. In Den Haag was ze enige tijd politiek adviseur van Tweede Kamerlid Diederik Samson voor ze naar Afrika vertrok om in de ontwikkelingshulp te gaan werken. Terug in Nederland werd ze voor de PvdA actief in de stadsdeelraad Amsterdam-West. De laatste jaren werkte ze voor een adviesbureau voor duurzame leefomgeving.

Het derde gesprek is met muziekdocent en hulpverlener Sampa Soekhram. In de houtwerkplaats van het Stadsatelier bouwde hij zijn eigen cajons (Zuid-Amerikaanse percussie-instrumenten). Daarnaast geeft de percussionist van de formatie WaZZup daverende drumworkshops. De drie gasten worden geïnterviewd door achtereenvolgens Leo Klep, Jelle de Gruyter en Marianne Heselmans.
Ter afwisseling is er dit keer een akoestisch optreden van 'Een streekje los', een viooltrio bestaande uit Suzi Varga, Marianne Heselmans en Theo Hofstede, en voor deze gelegenheid versterkt met Sampa Soekhram. Ze spelen nummers van overal vandaan. Vooral folk uit de lage landen, Ierland en Zweden. Maar ze strijken ook rustig uit een streekje verderop.

Als gastcolumnist staat deze maand neerlandicus en SamenSpraak-coördinator Bert van Dorsten op de rol. De presentatie is in handen van Wim Huijser.
Haagsteeg 16, 20.15 uur. Toegang gratis.

Meer berichten