Foto:

Studenten Mouterij ontvangen sleutels

Vorige week kregen de eerste nieuwe huurders van studentencomplex de Mouterij de sleutel van hun kamer uit handen van Sylvie Deenen (directeur-bestuurder Idealis) en Wim van Veldhuizen (namens Combinatie Mouterijnoort VOF en Van Swaay Ontwikkelen en Bouwen). Diverse bewoners maakten direct van de gelegenheid gebruik om de eerste spullen te verhuizen. Op 1 december wordt het tweede deel van het studentencomplex opgeleverd.

WAGENINGEN – In totaal komen er 176 studenten te wonen op de Mouterij. "Veel nieuwe huurders willen snel aan de slag met het inrichten van hun nieuwe kamer", verwacht Sylvie Deenen. "Het zal komend weekeinde dus vast wel een af en aan rijden worden van busjes en auto's met aanhangers."


De nieuwbouw Mouterij in Wageningen bestaat uit 176 eenheden; 10 woningen met 10 kamers, 2 woningen met 12 gemeubileerde kamers, 38 éénpersoonskamers met een eigen keuken en badkamer en 2 zogenaamde combi-kamers. Dit zijn twee aan elkaar gekoppelde kamers met een eigen keuken en badkamer. "Er was enorm veel belangstelling voor de Mouterij. Juist ook de 10 woningen waren in trek. De kamers in deze woningen zijn ruim en met een huurprijs tussen 300 en 350 euro goed betaalbaar. Studenten konden zich voor deze woningen als groep aanmelden en deden dat massaal", zegt Sylvie Deenen.


De Mouterij is een energiezuinig gebouw. Op het dak zijn bijvoorbeeld extra zonnepanelen geplaatst, dit zorgt onder andere voor lagere stroomkosten. Bij het ontwerpen van het complex is er rekening gehouden met de wens van bewoners om elkaar te kunnen ontmoeten. Zo zijn er grote keukens in de woningen waar studenten gezamenlijk kunnen koken en eten. Maar ook de binnentuin van het complex biedt huurders de mogelijkheid om met elkaar samen te komen en te ontspannen. De Combinatie Mouterijnoort VOF, een samenwerkingscombinatie van Van Swaay Projectontwikkeling BV en VolkerWessels Vastgoed BV, heeft een tafeltennistafel geschonken, die een plaats heeft gekregen in de binnentuin. Idealis zorgt voor tafeltennisbatjes- en balletjes. Zo kunnen de nieuwe huurders na de verhuizing met elkaar kennismaken tijdens een potje tafeltennis. De officiële opening van het nieuwbouwproject de Mouterij vindt plaats in het voorjaar.

Meer berichten