Foto: Jan Boer

Nationaal Schoolontbijt met burgemeester als gast

In de week van het Nationaal Schoolontbijt schoof burgemeester Van Rumund gezellig aan bij het ontbijt in groep acht van de Kardinaal Alfrinkschool.

WAGENINGEN - Kinderen en burgemeester maakten kennis met elkaar. De kinderen leren in de ontbijtweek over een goed begin van de dag: ontbijten geeft je energie; het levert je belangrijke voedingsstoffen. Het helpt je ook om 's morgens je darmen goed op gang te krijgen. Het houdt je op gezond gewicht en bovendien is het lekker en kan het gezellig zijn. De kinderen praatten er uitgebreid over met de burgemeester. Er kwamen vragen als "Wat zou u willen veranderen in de stad?" De burgemeester: "Dat de studenten zich op de fiets iets beter door de stad bewegen en dan veel minder op hun mobieltje kijken". Vervolgens kwam de vraag "Van welke stad zou u ooit nog graag burgemeester willen worden?" Het antwoord: "Dat is niet aan de orde, want ik blijf altijd hier! Maar ik vind Nijmegen een leuke stad, net als Wageningen, met veel jonge mensen". Van Rumund was ooit wethouder in Nijmegen.

Na het ontbijt ging de burgemeester in gesprek met de leerlingenraad van de school. Daar kreeg hij te horen wat de raad allemaal doet.

Meer berichten