Hanita Arns nodigt iedereen uit om zaterdag naar de Grote Kerk te komen voor haar kunstexpositie. (foto: Kees Stap)
Hanita Arns nodigt iedereen uit om zaterdag naar de Grote Kerk te komen voor haar kunstexpositie. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Dromen met je ogen open in de Grote Kerk op de Markt

Een makelaar die een open huis organiseert. Dat is niet zo bijzonder. Maar een open huis in een kerk, met een expositie van zeven kunstenaars, dat is iets heel anders. Toch is dat wat Hanita Arns gaat doen. Onder het motto 'Dromen met de ogen open' nodigt ze iedereen uit om zaterdag 24 november tussen 12.30 en 17.00 naar de Grote Kerk op de Markt te komen om de kunstenaars en hun werk te komen bewonderen.

WAGENINGEN - Kunst is al jarenlang een grote passie van Hanita. Ze heeft gezocht hoe ze dit toe kan passen in haar werk. "Ontmoeten en inspireren zijn mijn drijfveren. Dit staat dan ook centraal in mijn dienstver­lening. Maar ik vind dat we ook moeten genieten van de kleine dingen in het leven. Dromen met de ogen open, noem ik dat. Daarom organiseer ik ter inspiratie 'open huizen' op bijzondere plekken. De Grote Kerk is zo'n plek waar ik iedereen graag wil uitnodigen om het werk van diverse kunstenaars en fotografen uit Wageningen en omgeving te be­kijken."

Tijdens de expositie in de Grote Kerk zijn de volgende kunstenaars en hun werk aanwezig: Sanne van Westeneng combineert haar passie voor fotografie en taal in haar hartgedichtjes en hartfoto's. Perishable Rush is straatkunstenaar in de breedste betekenis van het woord. Zowel zijn inspiratie als zijn materiaal vindt hij door buiten goed om zich heen te kijken. Hanneke van den Bergh maakt vrouwenbeelden. Vaak zijn het individuen, maar de laatste tijd groeit uit één grondvorm een beeld met twee, drie of zelfs meer bovenlijven. Manfred Jacobs fotografeert objecten, vastgoed, industrieel erfgoed en haar omgeving. Greet Bovenschen maakt het liefst surrealistische en abstracte schilderijen. Sylvia Barten-van der Kort maakt beelden en werkt met beton. Philipine Vinke gaat haar werk 'scherven brengen geluk' leggen in de Grote Kerk. Voor iedere bezoeker is er een 'scherfje geluk'. Zo verandert het kunstwerk door tijd en plaats en vult het kunstwerk zich met de verhalen van ons als gelukszoekers. Naast het werk van de kunstenaars, geven de Divine dancers van Yoga in Twilight een voorstelling tussen de kerkbanken.

De expositie in de Grote Kerk is gratis te bezoeken. Wel vraagt Hanita bezoekers een vrijwillige donatie voor de Stichting Het Vergeten Kind. "Sinds kort ben ik met mijn bedrijf een partnership aangegaan met deze stichting. Zo wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare kinderen in Nederland met als doel: ze gewoon kind te laten zijn."

Meer berichten