Vertelmiddag

Op zondag 25 november om 15:30 uur verzorgt de Vertelkring Eva Luna haar derde optreden van dit najaar in het museum De Casteele Poort aan het Bowlespark 1a in Wageningen.

WAGENINGEN - Op het programma staan vier verhalen: twee lange en twee korte. De eerste vertelster is Hester Damman. Trollen, kabouters, elfen, reuzen en geesten behoren in IJsland tot de realiteit. Deze onzichtbare bewoners worden het huldafólk genoemd en kunnen zich in allerlei gedaanten openbaren. Zo ook in het IJslandse volksverhaal over een gestorven zusje: Grasafjallsferðin, Moszoekers in de bergen. Als tweede verteller treedt op Christy Onderstal met twee korte dierenverhalen. Ze begint met de Tibetaanse dierenfabel De kat als leermeester. Haar tweede dierenfabel, Waarom een haas een pluimstaart heeft, komt uit Joegoslavië.
Tot slot vertelt Carolien de Kovel de Noorse mythe Odin zoekt de kennis van de runen.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Vioolensemble Streekje Los. Het speelt onder andere passende Scandinavische muziek.

Na afloop verzorgt het museum koffie en thee met een koekje. De toegang is gratis, evenals de consumpties, maar... zoals altijd, stoten de gasten aan het einde op een mooie zwarte, spitse vertelhoed rond voor uw vrijwillige bijdrage!

Dit is het laatste optreden van dit jaar. 2019 wordt een bijzonder verteljaar met onder meer het 25-jarig Jubileum van onze Vertelkring. We brengen u tijdig op de hoogte!

www.vertelkring-evaluna.nl

Meer berichten