Onneke Boter en Klaas Komen van M-Visio. (foto: Eric Schouwenberg).
Onneke Boter en Klaas Komen van M-Visio. (foto: Eric Schouwenberg).

Start samenwerking SKV en M-visio

Onlangs is voetbalvereniging SKV gestart met een intensieve samenwerking met therapeutisch centrum M-Visio. Hiermee wil SKV de leden nog beter begeleiden bij de behandeling van blessures, maar zeker ook bij het voorkomen van blessures. De samenwerking maakt deel uit van de verdere professionalisering van de organisatie van SKV. Met 55 teams die elke zaterdag spelen is het voor de vereniging belangrijk dat er voldoende aandacht is voor blessurepreventie en -behandeling.

WAGENINGEN - Als begin van de samenwerking start SKV met het aan de leden aanbieden van een fysiotherapeutisch adviesuur. Elke tweede en vierde woensdag van de maand is Klaas Komen van 19.00 tot 21.00 uur bij SKV op De Zoom aanwezig.

"Er wordt niet behandeld. Als er een behandeling nodig is, dan wordt de speler geadviseerd om naar een fysiotherapeut te gaan. Dat kan onze praktijk zijn of een andere praktijk die de speler zelf verkiest. Ook kan het zijn dat we het advies geven om naar de huisarts of sportarts te gaan", aldus Onneke Boter van M-Visio.

Technisch manager Dick van Kleef van SKV is blij dat SKV deze service kan bieden. "Klaas is (manueel i.o.) fysiotherapeut bij M-Visio en hij kan advies geven over een blessure of de opbouw van training bij fysieke klachten. De leden schrijven zich van tevoren in. Met dit advies willen SKV en M-Visio voorkomen dat spelers langer dan nodig met blessures door blijven voetballen. Een goede stap vooruit in de begeleiding van spelers binnen SKV" aldus Dick van Kleef.

Klaas Komen, die in zijn jeugd zelf bij SKV heeft gespeeld: "In het sportadviesuur wordt er een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek gedaan. We geven de speler tips. Ook de trainer geef ik advies over waar hij of zij tijdens de training van de betreffende speler op kan letten of extra op moet trainen. Uiteraard doen we dit alleen na toestemming van de speler".

Kijk voor meer informatie op www.skv-wageningen.nl en www.m-visio.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden