Elke dag gaat een nieuw kastje open met een dierbaar boek van lezers.
Elke dag gaat een nieuw kastje open met een dierbaar boek van lezers. (Foto: Laurens van der Zee)

Lees de dagen lichter met Schrijversharten

WAGENINGEN - De komende weken brengt Schrijversharten lezers met elkaar in verbinding in de bblthk van Wageningen. Vanaf 1 december hangen er 24 kastjes waarin elke dag een ander dierbaar boek van lezers te zien is.

De donkere dagen zijn weer in aantocht. We kruipen dichter bij elkaar, of alleen met een boek in bed, onder de dekens. We verdrijven de duisternis door verhalen te delen, en zo worden de dagen lichter. Om dit te onderstrepen toont schrijverscollectief Schrijversharten van 1 tot 24 december in de bblthk het project: Lees de dagen lichter. Daarin verbinden de schrijvers lezers en hun lievelingsverhalen.
Bekende en minder bekende Wageningers doen elke dag een boekje... eh.. kastje open, om anderen op ideeën te brengen. Dagelijks is er daardoor iets nieuws te zien in de bblthk, wat ook nog eens gedeeld wordt via social media.
Daarnaast verzorgt Schrijversharten de kerstversiering. En op 22 december is ’s middags in de bblthk het evenement Speeddaten met boeken, waarbij lezers met elkaar in gesprek gaan.
Woordpuzzelaars kunnen zich in december in de bibliotheek uitleven op het maken van anagrammen met de letters van: speeddaten met boeken.
Schrijversharten bestaat uit Laurens van der Zee, Annie van Gansewinkel en Martijn Adelmund.

www.bblthk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden