Voorzitter Gertjan van Leeuwen is trots op de nieuwe hal voor zijn KV Wageningen. (foto: Kees Stap)
Voorzitter Gertjan van Leeuwen is trots op de nieuwe hal voor zijn KV Wageningen. (foto: Kees Stap) (Foto: )

Korfbalhal Het Binnenveld geopend

De korfballers van de KV Wageningen zijn het seizoen goed begonnen. De eerste twee thuiswedstrijden in de nieuwe sporthal Het Binnenveld zijn gewonnen. De nieuwe hal past dan ook in de ambitie van de vereniging om door de stoten naar de Korfbal League, de hoogste klasse van Nederland. Hoewel er al enkele weken wordt getraind en gespeeld, werd Sportcomplex Het Binnenveld vrijdag officieel geopend.

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Burgemeester Geert van Rumund was bij de opening aanwezig. Hij vertelde trots te zijn op de manier waarop dit project in de onderlinge samenwerking tussen KV Wageningen, de architect, de aannemer en de gemeente tot stand is gekomen. Als cadeau had hij de gemeentevlag meegenomen en een beeldje dat de ambitie en inspanningen van de korfbalvereniging symboliseerde.


Ook Gertjan van Leeuwen, de voorzitter van KV Wageningen, is een trots man. Hij memoreerde het proces dat tot de nieuwe hal heeft geleid. "Na de fusie van de oude clubs tot KV Wageningen kwam deze locatie in beeld voor een nieuwe hal met bijbehorende buitenvelden. De gemeente had hiervoor 4 miljoen beschikbaar. Wij hadden echter ook een verlanglijstje, omdat wij een echte topsporthal met bijvoorbeeld ruimte voor 1.000 toeschouwers wilden hebben. Dat kostte 1 miljoen extra, die wij als club bijeen hebben weten te krijgen. Veel dank is daarbij verschuldigd aan onze vrijwilligers. De afgelopen maanden is er door de aannemer en de vele vrijwilligers keihard gewerkt om het sportcomplex voor de start van de binnencompetitie gereed te krijgen. Maar liefst 4.000 vrijwilligersuren hebben onze leden gestoken in de bouw van Het Binnenveld. Zonder deze inzet zou het spectaculaire eindresultaat nooit mogelijk zijn geweest."

En spectaculair is het Het Binnenveld zeker. Er staat een bijzonder en modern gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd. De sporthal is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Dat is ook goed te zien aan de toegepaste materialen en afwerking. Zo is er veel gebruik gemaakt van duurzaam rubberwood, wat het gebouw een bijzondere uitstraling geeft. De hal is voorzien van zonnepanelen, waardoor het complex meer energie produceert dan het zelf verbruikt. "Onze energierekening is maar 7% ten opzichte van de oude locaties op de Eng", weet Van Leeuwen.


Het Binnenveld is trouwens niet alleen een aanwinst voor de korfballers van KV Wageningen, de hal kent meerdere gebruikers. De leerlingen van de basisscholen OBS de Wereld, De Zwaneridder en de G.J. van den Brinkschool krijgen er namelijk sinds begin november gymles, kinderen van het AZC komen er sporten, ouderen van de trimgroep van Sportfondsen komen langs en een aantal particuliere zaalvoetbalgroepen speelt en traint er. In de nabije toekomst verwacht KV Wageningen ook leerlingen van de horecavakschool RijnIJssel en diverse groepen die worden begeleid door Buurtsport Coaches.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden