Nieuwe nachtbus

Op 9 december gaat de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in. Voor Wageningen betekent dit dat er 's nachts latere bussen vanuit Arnhem en Utrecht aankomen.

WAGENINGEN - De laatste bus 352 van Arnhem naar Wageningen vertrekt vanaf 9 december een half uur later, om 0.45 uur. Op vrijdag en zaterdag vertrekt een nieuwe nachtbus, de N8, om 1.30 en 4.00 uur vanaf Utrecht. De nachtbus rijdt via Driebergen-Zeist, Veenendaal en Rhenen naar Wageningen en Wageningen Campus. Naast deze extra bussen komt er een extra bushalte op de Beatrixlaan zodat lijn 86 naar Ede hier kan stoppen. Tot slot komt er een extra afvalbak bij de bushalte Geertjesweg.

Met deze veranderingen wordt een aantal wensen van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad ingewilligd. De gemeente zet in op duurzame mobiliteit, onder andere door zich in te spannen voor het verbeteren van het OV. Dat doen ze met fysieke maatregelen en door overleg met provincie en vervoerders. Zo is men van plan om volgend jaar de bushaltes in de stad te verbeteren met extra fietsklemmen, zitbankjes en infoborden.

Omdat de gemeente ook afhankelijk is van de busmaatschappijen, is er niet alleen maar goed nieuws. De wens om een bus vanuit station Ede-Wageningen naar Wageningen te laten rijden als aansluiting op de laatste trein uit Utrecht, blijkt te duur te zijn. De aansluiting van bussen uit Wageningen op station Rhenen kan ook niet verbeterd worden, omdat de busmaatschappij dan in de knel zegt te komen met de latere aansluiting in Driebergen-Zeist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden