Sjaak Driessen ontving donderdag het Verguld Wagenings erezilver.
Sjaak Driessen ontving donderdag het Verguld Wagenings erezilver. (Foto: Kees Stap)

Verguld Wagenings erezilver voor Sjaak Driessen

Sjaak Driessen werd donderdagmiddag tijdens zijn afscheid als directeur van de bblthk Wageningen door burgemeester Geert Van Rumund onderscheiden met het Verguld Wagenings erezilver.

WAGENINGEN - Burgemeester van Rumund: "Sjaak Driessen is een geboren initiator, vernieuwer en een inspiratiebron voor de Wageningse samenleving. Hij heeft de goede gewoonte om artistiek Wagenings talent met raad en daad bij te staan en te promoten in zijn enorme netwerk. Hij gebruikt zijn kritische en onafhankelijke geest op constructieve wijze en levert al jarenlang een belangrijke bijdrage aan de Wageningse samenleving.
Het vergulde Wagenings erezilver is daarom een passende en terechte onderscheiding." Sjaak Driessen ontving deze speciale uitgave van het erezilver voor zijn bijzondere verdiensten, kwaliteiten en persoonlijke inzet op sociaal en cultureel gebied in Wageningen.

Sjaak Driessen was directeur van de bibliotheek in Wageningen van 1984 tot 2018. In deze lange periode is hij van grote betekenis geweest voor de Wageningse samenleving. Onder zijn leiding en visie is het concept van de bblthk uitgegroeid van een primaire uitleenfunctie tot een centrale plek met een hoge verblijfskwaliteit en professionele digitalisering. Dit concept van de bblthk Wageningen vond navolging in diverse steden in Nederland. Ook op maatschappelijk gebied zijn onder zijn leiding vele initiatieven ontplooid. Voorbeelden zijn het Taalhuis, internetscholing voor doelgroepen, aandacht voor diversiteit door de organisatie van speciale avonden van en voor vluchtelingen. Sjaak Driessen wordt omschreven als een meester in het motiveren van-, het bij elkaar brengen van diverse partijen en de kunst om deze vervolgens te mobiliseren om gezamenlijk tot actie komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden