Opnieuw verschalkte CHRC-er Floran Rothuis (in zwart-wit tenue), de achterhoede van ONA' 53 en tekende even later voor de 0-2.
Opnieuw verschalkte CHRC-er Floran Rothuis (in zwart-wit tenue), de achterhoede van ONA' 53 en tekende even later voor de 0-2. (Foto: gertbudding.nl)

ONA overklast door CHRC

Door de gehavende selectie verschenen er donkere wolken boven het kamp van CHRC. Trianer Chris van de Peppel en assistent-trainer Rini Kromdijk zaten niet bij de pakken neer en brachten tegen rivaal ONA' 53 twee pareltjes in het veld met als gevolg 1-3 winst.

Door Gert Budding

WAGENINGEN - Floran Rothuis degradeerde de Wageningers tot figurant met drie treffers en de 16-jarige doelman Robin Ronk werd uit de wieg geplukt om het Renkumse doel te verdedigen. "Maandag werd ik benaderd door de trainer, ik ben niet zenuwachtig geweest", vertelt de Heelsumer die een keer moest capituleren op een schot in de bovenhoek van Bjorn van den Brink in de laatste minuut. "Ik raakte de bal nog aan."

CHRC trok vanaf het begin fel van leer en zette ONA voortdurend onder druk. De Wageningers handelde in deze wedstrijd als volwassen pubers. Nagenoeg geen enkele bal werd goed gespeeld. Laatste man Tim Dirksen lepelde vaak het leer over het middenveld, maar de voorwaartsen konden daar weinig mee. De meeste ballen moesten uit de nabij gelegen sloot worden gehaald. Er was nog geen minuut gespeeld, toen Floran Rothuis 0-1 scoorde. ONA schrok, herstelde zich ogenschijnlijk maar kreeg geen grip op de oranje blauwen. Kevin Fränkel speelde vorige week in de spits, nu op het Renkumse middenveld en gaf Rothuis bruikbare ballen. Ruim een kwartier voor de pauze kreeg ONA opnieuw een mentale tik door een goal van Rothuis: 0-2. Na de pauze probeerde de thuisclub CHRC in verlegenheid te brengen, die missie mislukte want het team van Van de Peppel had verder geen kind aan ONA dat vooral tegen zichzelf speelde. Floran Rothuis maakte op voorbeeldige wijze 0-3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden