Foto:

Een cirkel van kaarsjes rond de Grote Kerk in het hart van de stad

Op 23 december om 17.30 uur maken inwoners van Wageningen een cirkel van kaarsjes rond de Grote Kerk in het hart van de stad. Met dit nieuwe evenement hoopt organisator Laura Jonker op een liefdevolle manier verbinding te brengen. Het is voor iedereen toegankelijk, ongeacht levensovertuiging of geloof.

WAGENINGEN - Het doel is om gezamenlijk in het donker een kaars aan te steken en een wens te doen. Het biedt inwoners een moment van liefdevolle aandacht voor zichzelf en voor de stad Wageningen.

Laura Jonker legt uit: "In het voorjaar heb ik meegedaan aan de challenge om 2500 euro in te zamelen tegen kinderprostitutie. Ik zat toen 12 uur opgesloten in een ijzeren hok van 1 bij 2 meter op de markt. Ik heb die tijd benut om veel te mediteren en dat triggerde iets. Ineens kreeg ik het beeld van een cirkel van kaarsjes rondom de Grote Kerk, aangestoken door allerlei mensen, gelovig, niet gelovig. Mensen die bereid zijn om hun licht in de wereld te laten schijnen, en anderen bij te staan wanneer ze het moeilijk hebben. Ik ben zelf niet religieus, maar ervaar wel de kracht van het licht, zeker in deze donkere dagen. In het beeld was het ook donker en al die kaarsen gaven zo'n warm licht. Mensen deden een wens voor elkaar en de stad. Ik was ontroerd door dit beeld en beloofde mezelf toen, om te proberen het voor elkaar te krijgen. Stel je voor, al die lichtjes en al die wensen, ik vind dat krachtig door de eenvoud."

Laura is inmiddels begonnen met organiseren en kan nog wel wat versterking gebruiken. "Ik zou het bijvoorbeeld bijzonder vinden als we erna ergens op de markt warme chocomel kunnen drinken, dat maakt de verbinding sterker. Al die lichtjes hebben lege jampotjes nodig om niet uit te waaien. En wat als de café's op de markt ook mee willen doen? Als je mee wilt denken en organiseren bel me gerust." Op de laatste adventszondag vindt vanaf 16.00 een vesperdienst plaats in de Grote Kerk. Vanaf 17.30 wordt de cirkel buiten de kerk gemaakt, waar deelnemers hun meegebrachte kaars één voor één na elkaar aansteken. "We brengen ons licht in het hart van Wageningen!"

Laura heeft er inmiddels veel zin in en ze hoopt op een grote opkomst van Wageningers van allerlei achtergronden.

Meer info bij Laura 06-4522 9355 of info@zijnvolzin.nl en graag het event delen op FB.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden